Količina:

0


Znesek:

0,00

Vertikalna vzgoja zelenjave in sadja - TV

Vertikalna vzgoja zelenjave in sadja - TV
 • Vertikalna vzgoja zelenjave in sadja - TV
 • Vertikalna vzgoja zelenjave in sadja - TV
 • Redna cena:

  33,90 €

 • Popust:

  25,91 € (76%)

 • Spletna cena:

  7,99 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

OPOMBA: Na voljo so še zadnji rahlo poškodovani izvodi, knjige so starejše in je na platnicah kakšna mini poškodba, ali pa so obarvane od sonca. Zato je cena znižana.

Ste vrtnar, ki ima omejen prostor in premalo časa? Poizkusite si hrano vzgajati v višino! Knjiga vas bo navdihnila, da boste iskali svoje lastne rešitve in zelenjavo gojili tudi na majhnih zaplaticah »orne zemlje« ali pa na balkonih. Pripravite posode in opore, domišljijo spustite z vajeti in spet se boste lahko naužili več pristnih okusov zelenjave in sadja, ki ste jih morda že pozabili.

Na zelo majhni zaplati zemlje si lahko obdelovalno površino povečate v višino. Sadite sadje in zelenjavo takih vrst, ki se vzpenjajo, obešajo ali pa zvijajo proti soncu. Na majhnih, omejenih prostorih je manj plevela in tudi škodljivcev, pridelek pa večji. Začnite z grahom in fižolom, ki sta prava zvezdnika med vzpenjavkami, potem pa raziskujte še druge možnosti navpične rasti pri drugih priljubljenih vrtnih pridelkih.

- Paradižnik vzgajajte v viseči posodi, pobirajte ga z bingljajočih stebel.
- Kumare vzgajajte navzgor po poševnem okvirju v obliki črke A.
- Melono privežite na ogrado in izdelajte zanke, zibke, ki bodo nosile težke sadeže.
- Sladki krompir zvijajte skozi oporo, veselite se rastline, ki vam bo z zelenjem v okras, krompir pa si boste izkopali za večerjo.
- Ukrotite buče, ki lezejo vsepovprek, in z njimi oblecite indijanski šotor, namesto da vam jemljejo dragoceni prostor v vrtu.

Rhonda Massingham Hart je vrtnarska mojstrica in avtorica številnih knjig, med katerimi je tudi Vertikalna vzgoja zelenjave in sadja. Piše članke za najrazličnejše revije, tudi za Flower & Garden, Woman's Day in Fine Gardening. Veliko piše o tehnikah biološkega vrtnarjenja in živi v ameriški zvezni državi Washington.

Trda vezava, 19 x 25 cm, 168 strani.