Količina:

0


Znesek:

0,00

Do izvirov zdravja in modrosti

SKOZI UMETNOST

Do izvirov zdravja in modrosti
  • Redna cena:

    19,90 €

  • Popust:

    1,00 € (5%)

  • Spletna cena:

    18,90 €

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Knjiga je sestavljena iz dveh delov. Prvi del sestavljata dve umetniški stvaritvi, pravljica Jerneje Pavček KAKO STA ZVEZDICA IN VODONOSEC REŠILA ZEMLJO in zbirka pesmi Dušana Enove ANIMA - IZVIR ZDRAVJA IN MODROSTI. Drugi del je razlagalni, kontemplativni. V tem delu različne avtorice in avtorji razmišljajo o umetnosti in o načinih, kako lahko umetnost pomaga živeti vsem ljudem in še zlasti bolnikom.

Ljudje smo pozabili, kaj je to prijateljstvo, čudenje, prijaznost, in pozabili smo spoštovati tudi to, kar življenje sploh omogoča - vodo. Če ne bi bilo dobre Zvezdice, bi komet Vodonosec prenehal pošiljati dež na Zemljo. Saj veste,kaj bi to pomenilo, kajne? V razburljivem potovanju skozi vesolje sta se tako združila zvezdni prah modrosti in voda, da bi se ljudje spet spomnili, kako se živi v slogi, hvaležnosti in spoštovanju do vsega.
Dr. Vesna Vilar - filozofinja in naravovarstvenica.

Trda vezava, 17 x 23,5 cm, 240 strani.

O nastanku knjige:
Prelomnega leta 2000 je psiholog in fizioterapevt Dušan Enova našel v naravi, na skoraj čudežni način, dva kamna, Dioniza in Triglavsko Sfingo. Na površju teh kamnov je odkril šest ključnih simbolov, ki sestavljajo Skrivnost Triglavske sfinge.
Z rednim opazovanjem simbolov na teh dveh kamnih in s prakticiranjem naukov, ki jih ti simboli razkrivajo, je po desetih letih prišel do odgovorov na ključna vprašanja o svojem življenju in smislu bivanja.
Glede na to, da so Dušanove pesmi nastajale kot rezultat notranjega impulza iz njegove Duše, oziroma Anime, imajo neko svojo notranjo logiko v jeziku arhetipov. Ta logika je predstavljena v obliki sistema dvanajstih arhetipov, vsak izmed njih pa je opisan v obliki 3 pesmi. Torej ima njegova zbirka sistem 12x3 pesmi. Ker je proces razvoja Anime univerzalen za vso človeštvo, lahko vsakemu izmed nas naša Duša pove, preko določene pesmi ki smo jo zase na intuitiven način izbrali, kaj je pomembno za naš duševni razvoj. Isto stvar pa nam potrdi še Vesolje in je krog zaključen.