Količina:

0


Znesek:

0,00

Slučaji usode

Slučaji usode
  • Redna cena:

    24,96 €

  • Popust:

    1,25 € (5%)

  • Spletna cena:

    23,71 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Roman Slučaji usode, prvič objavljen davnega leta 1897, je zgodba o Malvini, pogumni in močni ženski devetnajstega stoletja. Njen mož, sicer baron in vodja plinarne, je v resnici goljuf in kockar, ki okrade lastno tovarno in izgine neznano kam. Malvina se brez vsega, le z otrokom in skrbmi, zateče k materi, potem pa sklene, da si bo usodo krojila sama. Ampak njena pot do sreče ni lahka, je polna preizkušenj, pasti in »slučajev usode«.

Pavlina Pajk (1854-1901), pozabljena slovenska pisateljica, je bila med bralkami svojega časa izjemno priljubljena. Mnogi takratni kritiki pa je niso cenili. Kako to? Ker ni sledila naturalistom ali ker je s svojim pogumnim in obsežnim opusom predstavljala resno konkurenso moškim peresom? Ker je bila nadarjena, vztrajna in – samosvoja?
Pavlinine romane so nekoč primerjali z deli nemške pisateljice Marlitt. Kaj pa danes? Mogoče nas Pavlinina zgodba o dobrosrčni lepotici spomni na same mojstrice peresa…na slavno Charlotte Bronte in njeno Jane Eyre ali pa na katero izmed priljubljenih dam sodobnih ljubezenskih romanc.

Trda vezava, 14,5 x 21,5 cm, 167 strani.