Glas tišine - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Glas tišine

Glas tišine
 • Redna cena:

  5,00 €

 • Popust:

  0,25 € (5%)

 • Spletna cena:

  4,75 €

 • Avtor:

  Helena Petrovna Blavatsky

 • Založba:

  Teozofsko društvo Slovenije

 • Prevajalec:

  Dr. Avguštin Gerden, Anton Jesse

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Helena P. Blavatsky se je učila od budističnih menihov v Tibetu. Pridobljene modrosti je opisala v knjigi »Glas tišine«.

Vsebina knjige je povzeta iz Knjige zlatih naukov, ki ga dajejo na vzhodu v roke učencem mistike. Poznavanje tega dela, čigar nauke so sprejeli mnogi teozofi, je v teh šolah predpisano.

Tekst izvira od visoko iniciranih učiteljev in je namenjen vsem duhovnim učencem. Glas tišine je notranji glas, ki ga lahko slišiš, ko nastopi tišina - ko umiriš svoj um. Duhovna pot poteka v treh etapah: neznanje, učenje, modrost. Odkrivanje zakonitosti narave (današnja znanost) je potrebno, vendar to znanje ni bistveno. Na svoji poti sodeluj s karmo in se bori samo s seboj. Ko dosežeš združitev (blaženost, popolnost, razsvetljenje), si gospodar samega sebe, iz učenca postaneš učitelj. Kljub združitvi ohraniš individualnost in lahko izbereš, ali se boš vrnil in pomagal ostalim (učencem). Nič ni boljšega za celo človeštvo, kot to, da se učenec, ki je postal učitelj, vrne nazaj k ljudem.

Mehka vezava, 14,5 x 20,5 cm, 127 strani.