Kristo, Kristo, Kristo, ŽIVLJENJE, ŠPORTNA USTVARJALNOST IN DELO - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Kristo, Kristo, Kristo

ŽIVLJENJE, ŠPORTNA USTVARJALNOST IN DELO

Kristo, Kristo, Kristo
 • Redna cena:

  27,12 €

 • Popust:

  1,36 € (5%)

 • Spletna cena:

  25,77 €

 • Avtor:

  Rajko Šugman

 • Založba:

  Neo Koncept

 • Datum izida:

  19.06.2013

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Inž. Boris Kristančič, ki je v svojem življenju naredil marsikaj pomembnega in izrazitega, je predvsem jugoslovanska in slovenska športna legenda, človek, ki je z načrtnim delom, domišljeno in postopno pripeljal svoje moštvo (AŠK Olimpija) do naslova državnih prvakov in svojo državo (Jugoslavijo) do naslova svetovnih prvakov. Več se v košarki in športu sploh ne da doseči in to lahko naredi samo osebnost izjemnih sposobnosti.
Kristančič je svojevrstna , pomembna osebnost slovenskega športa in gospodarskega življenja Slovenije. Pozanmo ga predvsem kot odličnega košarkarja, soustanovitelja Akademskega športnega kluba in AŠK Olimpija ter trenerja tega kluba, s prekinitvami, vse tja do leta 1967.

Za jugoslovansko državno reprezentanco je nastopil 85-krat in dosegel 369 košev. Leta 1954 je v zvezni košarkarski ligi dosegel 543 košev in bil tisto leto najboljši strelec s povprečjem 24,7 koša na tekmo. Bil je prvi trener Olimpije, ki mu je uspelo klub pripeljati na sklepni turnir evropskih državnih prvakov leta 1967 v Madrid, kjer je z ekipo osvojil tretje mesto.
Leta 1962 je kot prvi direktor prevzel Zavod ing. Stanka Bloudka z nalogo, da dokončno uredi športni park Tivoli, zgradi zimski bazen in športno dvorano. Vse to mu je uspelo izpeljati do leta 1978 in tako je Ljubljana prva v Jugoslaviji dobila veliko športno dvorano.

Kristančičeva največja dosežka sta bila izvedba evropskega košarkarskega festivala in svetovno prvenstvo v košarki leta 1970.

Mehka vezava, 21 x 21 cm, 203 strani.