Kristo, Kristo, Kristo, ŽIVLJENJE, ŠPORTNA USTVARJALNOST IN DELO - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Zaradi izrednih razmer do preklica karantene ne omogočamo plačil po povzetju. Zaradi omejevanja širitve koronavirusa vas naprošamo, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Kristo, Kristo, Kristo

ŽIVLJENJE, ŠPORTNA USTVARJALNOST IN DELO

Kristo, Kristo, Kristo
 • Redna cena:

  27,12 €

 • Popust:

  2,71 € (10%)

 • Spletna cena:

  24,41 €

 • Avtor:

  Rajko Šugman

 • Založba:

  Neo Koncept

 • Datum izida:

  19.06.2013

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Inž. Boris Kristančič, ki je v svojem življenju naredil marsikaj pomembnega in izrazitega, je predvsem jugoslovanska in slovenska športna legenda, človek, ki je z načrtnim delom, domišljeno in postopno pripeljal svoje moštvo (AŠK Olimpija) do naslova državnih prvakov in svojo državo (Jugoslavijo) do naslova svetovnih prvakov. Več se v košarki in športu sploh ne da doseči in to lahko naredi samo osebnost izjemnih sposobnosti.
Kristančič je svojevrstna , pomembna osebnost slovenskega športa in gospodarskega življenja Slovenije. Pozanmo ga predvsem kot odličnega košarkarja, soustanovitelja Akademskega športnega kluba in AŠK Olimpija ter trenerja tega kluba, s prekinitvami, vse tja do leta 1967.

Za jugoslovansko državno reprezentanco je nastopil 85-krat in dosegel 369 košev. Leta 1954 je v zvezni košarkarski ligi dosegel 543 košev in bil tisto leto najboljši strelec s povprečjem 24,7 koša na tekmo. Bil je prvi trener Olimpije, ki mu je uspelo klub pripeljati na sklepni turnir evropskih državnih prvakov leta 1967 v Madrid, kjer je z ekipo osvojil tretje mesto.
Leta 1962 je kot prvi direktor prevzel Zavod ing. Stanka Bloudka z nalogo, da dokončno uredi športni park Tivoli, zgradi zimski bazen in športno dvorano. Vse to mu je uspelo izpeljati do leta 1978 in tako je Ljubljana prva v Jugoslaviji dobila veliko športno dvorano.

Kristančičeva največja dosežka sta bila izvedba evropskega košarkarskega festivala in svetovno prvenstvo v košarki leta 1970.

Mehka vezava, 21 x 21 cm, 203 strani.