Valat - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Valat

Valat
 • Redna cena:

  16,90 €

 • Popust:

  0,84 € (5%)

 • Spletna cena:

  16,05 €

 • Avtor:

  Dr. Peter Čeferin

 • Založba:

  Založba Litera

 • Datum izida:

  22.08.2013

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

In življenje teče dalje. Tako pravi dr. Peter Čeferin v zadnji izmed oseminštiridesetih zgodb, v katerih je zajel vse svoje življenje od rojstva naprej. Iz knjige, ki jo je z ilustracijami opremil Izar Lunaček izvemo, da se je avtor rodil skorajda med igro taroka. Ker je njegova mati kljub popadkom trmasto vztrajala, da bo partijo odigrala do konca, saj je imela v rokah narejenega valata. Kako naključno, ali pa tudi ne, iz vseh zgodb v knjigi namreč poleg iskrenosti in jezikovnega verizma, bije tudi trma in vztrajnost avtorja, da vse, česar se loti, odigra do konca. Kljub številnim življenskim stranpotem, kljub divji mladosti, polni pretepov, popivanja, kljubovanja in številnim zdrsom, ki se človeku, ki je človek z veliko začetnico v življenju zgodijo, čeravno mu jih danes nihče, ki ga osebno ne pozna, ne bi pripisal. Dr. Peter Čeferin, danes eden najbolj prepoznavnih in najprodornejših slovenskih odvetnikov, zagovornik in borec za pravično obravnavanje vsakogar, ki se znadje pred sodiščem.
Zgodbe v knjigi Valat nam skozi branje odkrijejo pot in način delovanja avtorja, ki izrazito spominajo tudi na karate Do, pot karateja, ki se nikoli ne konča. Najbrž zato, ker ima avtor pri svojih petinsedemdesetih letih redne treninge karateja, pri katerem je dosegel mojstrsko stopnjo drugi dan. In tudi ta pot teče dalje.
Orlando Uršič

Trda vezava, 16 x 17 cm, 134 strani.