Količina:

0


Znesek:

0,00

Preobrazbe

Preobrazbe
  • Redna cena:

    24,90 €

  • Popust:

    20,00 € (80%)

  • Spletna cena:

    4,90 €

  • Najboljša cena* v 30 dneh: 4,90 € (0%)

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Na voljo so še zadnji rahlo poškodovani izvodi, listi so nekoliko obarvani od sonca. Zato je cena znižana.
Silvo Teršek se je s knjigo Preobrazbe odločil za drzen in hkrati popolnoma samosvoj način izrisovanja portretov posameznikov, ki vsak posebej sicer res predstavlja le samega sebe, a z vsako stranjo razločneje se skozi utrinke v preseku srečanj s to pisano množico razbirajo tudi obrisi ljudi. Ti predstavljajo in sestavljajo naš najbližji svet, narod in državo, v kateri živimo. Knjiga tako iz nanizanih esejev preraste v trdno povezano celoto esejističnega romana nekega – njegovega – videnja naših in morda celo svojih preobrazb.

ODLOMKA IZ KNJIGE:

Kadar svojo življenjsko mavrico zatolčeš v črke, besede in stavke, in če je besedilo dobro, pisano s srčno krvjo, izgubiš strahoten kos življenja, samega sebe. Pisatelj je videti na trgu delovne sile poslušen osliček, ki tovori breme množic. Na dlani sveta je, dokler je živ, največkrat nekdo, ki ga ni.

Nevrotična stanja so ga nekoč krepko izmučila. Če ne bi okolice prepričal, da je sposoben, bi najbrž končal v norišnici. Zato ve, da je vsak razvoj sestavljen iz nešteto malih smrti. Ne moreš postati boljši, če nisi prejšnjega sebe ubil ali vsaj pustil daleč za sabo. Preteklost je kopica predalov, ki morajo biti zaklenjeni.

O AVTORJU:

Silvo Teršek je časnikar, radijski novinar in moderator, nemirni iskalec življenjskih resnic in lepote, mojster besede in slikarskega čopiča, avtor in voditelj številnih radijskih in televizijskih oddaj ter človek eruptivne ustvarjalnosti. S knjigo Preobrazbe se je odločil za drzen in hkrati popolnoma samosvoj način izrisovanja portretov posameznikov, ki vsak posebej sicer res predstavlja le samega sebe, a z vsako stranjo razločneje se skozi utrinke v preseku srečanj s to pisano množico razbirajo tudi obrisi ljudi. Ti predstavljajo in sestavljajo naš najbližji svet, narod in državo, v kateri živimo. Knjiga tako iz nanizanih esejev preraste v trdno povezano celoto esejističnega romana nekega - njegovega - videnja naših in morda celo svojih preobrazb.

Trda vezava, 15,5 x 21 cm, 346 strani.