Osli, TIT MAKCIJ PLAVT - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Osli

TIT MAKCIJ PLAVT

Osli
 • Cena:

  24,90 €

 • Avtor:

  Tit Makcij Plavt

 • Založba:

  Modrijan

 • Prevajalec:

  Marko Marinčič

 • Datum izida:

  16.09.2013

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Naslov je ASINARIA (latinsko), avtor je Plavt. Naš ljudski komedijant, ki jo je jezikovno pobarbaril, bi to prevedel "Osli". Če je prav. Inteligenten, duhovit komad je. Smeh zagotovljen. Le sodelujte, pa naj vas kot doslej Mars varuje.
Osli se začnejo z zapletom, značilnim za rimsko paliato, "komedijo v grškem plašču": kako naj zaljubljeni mladenič preriča strogega in stiskaškega očeta, da je dekle iz bordela najboljša izbira. Rešitev je bila občinstvu znana vnaprej: fant bo sklenil zavezništvo z zvijačnim sužnjem, ta bo preslepil očeta, in resnična ljubezen bo slavila triumf nad filistrstvom. V Oslih se svet "nove komedije" že v prevem prizoru postavi na glavo: tu gospodar prebrisanega sužnja kar sam angažira za pomočnika sinu. Vlogo Očeta bo tokrat igrala bogata žena, oče, sin in dvojica sužnjev pa bodo sodelovali v zaroti.

Trda vezava s ščitnim ovitkom, 18 x 19 cm, 128 strani.