Bela krajina v ljudskem izročilu - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Bela krajina v ljudskem izročilu

Bela krajina v ljudskem izročilu
 • Bela krajina v ljudskem izročilu
 • Redna cena:

  3,90 €

 • Popust:

  0,20 € (5%)

 • Spletna cena:

  3,71 €

 • Avtor:

  Dušica Kunaver

 • Založba:

  Samozaložba

 • Datum izida:

  05.06.2014

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Bela krajina, dežela belega platna, belih noš, belih domačij in belih brez. Ob bregovih mirne, tople, valovite Kolpe Belokranjci plešejo valovita kola, ki jih vodi lepa Anka. Vsa Bela krajina je valovita, a med plitvimi dolinami so tudi globje drage. Morda so to sledovi tistega velikana, ki je nekdaj lomastil po belokranjskih poljih. Bela krajina je polna tudi sledi belih vil in drugih skrivnostnih bitij, ki so nekdaj živela v gozdovih, ob rekah in na poljih te lepe dežele.
Ta mila, mehka dežela je kljub trdi zgodovini ohranila stotere stare šege. V Beli krajini se na gregorjevo še vedno ptički ženijo. Zeleno pomlad v Belo krajino še vedno prinese Zeleni Jurij, v skrivnostni kresni v Adelšičih in v Preloki še danes od hiše do hiše hodijo kresnice - pevke v spremstvu piskača in pojejo za srečo, Bela krajina pa je v ljudski spomin zapisala tudi stotine ljudskih pripovedi. V njih ljudstvo razlaga nastanek dežele, vero v davna skrivnostna bitja,opisuje način življenja v starih dneh in poroča o zgodovinskih dogajanjih na belokranjskih tleh.

Mehka vezava, 15 x 21 cm, 23 strani.