Sledi radijskih poti - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Sledi radijskih poti

Sledi radijskih poti
 • Sledi radijskih poti
 • Redna cena:

  32,90 €

 • Popust:

  1,65 € (5%)

 • Spletna cena:

  31,25 €

 • Avtor:

  Matjaž Brojan

 • Založba:

  Matjaž Brojan, samozaložba

 • Datum izida:

  16.06.2014

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Sledi radijskih poti, Petdeset zgodb o preteklosti, ljudeh, dediščini in dogodkih, ki so zaznamovali slovenski čas je knjiga izdana ob petinosemdesetletnici Radia Slovenije.
Ob prebiranju radijskih zgodb Matjaža Brojana se vsiljuje vprašanje, kam uvrstitite pripovedi radijskega etra. So to reportaže, ki jih nasploh v slovenskem novinarstvu primanjkuje oziroma kot ena najbolj branih novinarskih zvrsti izgubljajo svoje mesto, pretežno v tako imenovanih tiskanih medijih? Je to čista literatura, podkrepljena z dejstvi, ki jih je Matjaž Brojan več kot skrbno, tako kot zna le on, zapisoval na magnetofonski trak? ... Predvsem so te zgodbe večne, enkratne in neponovoljive. Matjaž Brojan je radijske zgodbe, tako specifične za ta hlapljivi eter, spretno prestavil v pisano besedo in s tem tudi v knjižno obliko. S svojim izbranim jezikom, ki ga odlikuje izjemen besedni zaklad, ob tem pa je Brojan hote ali nehote tudi nekakšen izumitelj za številne dopadljive izraze, nam pričara tisto bogastvo naše dežele, ki je ponavadi kar spregledano, pa naj gre za zgodbe o znanih in manj znanih, preprostih ljudeh, ali za zgodbe, v katerih opisuje kraje, pokrajino, torej barvno paleto, spekter ali mavrico prelepe slovenske dežele.

Trda vezava, 22,5 x 28,5 cm, 360 strani.

Več o knjigi na povezavi
http://www.galarna.si/images/products/Sledi_radijskih_poti_kazalo228.pdf