Količina:

0


Znesek:

0,00

Sara, Simon in skrivnosti (znak kakovosti Zlata hruška)

Sara, Simon in skrivnosti (znak kakovosti Zlata hruška)
  • Redna cena:

    22,90 €

  • Popust:

    2,29 € (10%)

  • Spletna cena:

    20,61 €

  • Najboljša cena* v 30 dneh: 20,61 € (0%)

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Sara in Simon sta bratec in sestrica. Z mamo in očetom živita v stolpnici, vendar njihovo življenje še zdaleč ni tako navadno, kot se zdi na prvi pogled. Člani družine se namreč redno zatekajo vsak v svoj skrivnostni domišljijski svet.

Sara obiskuje balerine z oblaka, Simon je dobri čarovnik. Mama se tu in tam na krajši oddih odpravi v veličasten grad, kjer z njo ravnajo kot s kraljico, oče pa postane nepremagljiv športnik! Simon kmalu odkrije, da ima tudi hišnik svojo skrivnost … A tu je še srh vzbujajoči gospod Ovca, zlovoljni pisatelj, ki se nenehno pritožuje. Le zakaj?

Mojstrsko napisana pripoved, ki vas bo nasmejala! Andrus Kivirähk je eden najizvirnejših pisateljev sodobne estonske književnosti. S kombinacijo humorja in prefinjene senzibilnosti se je izkazal za spretnega jezikovnega virtuoza, ki zna vedno znova očarati bralce in prepričati kritiško javnost. Za svoja dela je prejel številne nagrade, posebej priljubljene pa so njegove knjige za otroke, za katere je prejel kar devet nagrad, med drugimi državno nagrado Republike Estonije za ustvarjalne dosežke v letu 2006, nagrado estonskega centra za otroško književnost leta 2005, dvakrat je zasedel prvo mesto na tekmovanju Nukits po izboru mladih bralcev,  leta 2008 pa se je uvrstil na častno listo IBBY.

Trda vezava, 14,5 x 20,5 cm, 195 strani.

RECENZIJA BUKLA:

Sara, Simon in skrivnost domujejo na severu Evrope, v majhni deželi ob Finskem zalivu. Tisti, ki smo tam že bili, smo čutili magično moč zgodb, ki jih ta dežela živi oz. ji zgodbe pomagajo živeti in sanjati. Tam je doma nenavadna prostranost. Andrus Kivirähk je ustvaril čudovito zgodbo družine Sare, Simona, njunih strašev, pa tudi hišnika in gospoda Ovce.

Ne vem, če sem že kdaj brala tako očarljivo zgodbo, kjer domišljija živi realnost in realnost živi domišljijo. Sanj iz otroštva se ne sme opustiti, sicer se lahko zgodi kaj strašnega. Zato jih moramo živeti, tako otroci kot odrasli. Odrasli zagotovo še bolj. Upam samo, da bo to knjigo prebral tudi kakšen odrasli bralec.

(Sabina Burkeljca; Bukla 112-113)