Princesa v papirnati vrečki (znak kakovosti Zlata hruška) - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Princesa v papirnati vrečki (znak kakovosti Zlata hruška)

Princesa v papirnati vrečki (znak kakovosti Zlata hruška)
 • Princesa v papirnati vrečki (znak kakovosti Zlata hruška)
 • Princesa v papirnati vrečki (znak kakovosti Zlata hruška)
 • Princesa v papirnati vrečki (znak kakovosti Zlata hruška)
 • Redna cena:

  9,99 €

 • Popust:

  0,50 € (5%)

 • Spletna cena:

  9,49 €

 • Avtor:

  Robert Munsch

 • Založba:

  Didakta

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Princesa v papirnati vrečki je kultna slikanica izjemno slavnega kanadskega pisatelja Roberta Munscha. Do danes so prodali že več kot tri milijone te izvrstne in duhovite slikanice, ki bo zagotovo nasmejala tako mlade bralce oziroma poslušalce kot tudi njihove starše, vzgojitelje in učitelje.

Pisatelj Robert Munsch (roj. 1945 v Pensilvaniji) je sprva želel postati jezuit, vmes doštudiral zgodovino in antropologijo, a se že med študijem posvetil delu z otroki. Sprva je delal v sirotišnici in vrtcih, nato pa se je iz ZDA preselil v Kanado, kjer je postal univerzitetni učitelj za področje družinskih študij in predšolske vzgoje.

Od nekdaj je otrokom rad pripovedoval zgodbe, v tem času pa jih je začel tudi zapisovati. Njegova prva zgodba Mud Puddle (Blatni koder, 1982) je bila v prvem letu prodana le v 3000 izvodih, sčasoma pa so njegova dela postala prodajne uspešnice, ki jih je bilo do sedaj po svetu prodanih že 30 milijonov izvodov. Robert Munsch, ki je medtem postal kanadski državljan, je zdaj profesionalni pisatelj in najbolj prodajani kanadski avtor. Prejel je številne literarne nagrade, njegova dela pa so prevedena v mnoge jezike.
Med njegove najbolj slovite knjige poleg zgodbe Love you forever (Vedno te bom ljubila, 1986) sodi tudi Princesa v papirnati vrečki (1980), ki jo je Munsch otrokom prvič povedal leta 1973. Pred tem je pripovedoval veliko klasičnih zgodb o zmajih, pred katerimi morajo princi rešiti svoje princese, v tej zgodbi pa je za spremembo glavna junaka zamenjal. Princesa Elizabeta je torej tista, ki neustrašno in prebrisano premaga zmaja in reši princa Ronalda, čeprav pa se na koncu zgodbe izkaže, da ta pogumne deklice ni vreden.

Princeso v papirnati vrečki so ob njenem prvem izidu prodali v 3000 izvodih, do danes pa so bili prodani že 3 milijoni te izvrstne in duhovite slikanice, ki bo zagotovo nasmejala tako mlade bralce oziroma poslušalce kot tudi njihove starše, vzgojitelje in učitelje.
Knjiga je prejela znak kakovosti Zlata hruška.

Trda vezava, 20,5 x 20,5 cm, 22 strani.