Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Kuhamo z najboljšimi: 9 vrhunskih slovenskih kuharjev pri vaši mizi

Kuhamo z najboljšimi: 9 vrhunskih slovenskih kuharjev pri vaši mizi
  • Kuhamo z najboljšimi: 9 vrhunskih slovenskih kuharjev pri vaši mizi
  • Kuhamo z najboljšimi: 9 vrhunskih slovenskih kuharjev pri vaši mizi
  • Kuhamo z najboljšimi: 9 vrhunskih slovenskih kuharjev pri vaši mizi
  • Kuhamo z najboljšimi: 9 vrhunskih slovenskih kuharjev pri vaši mizi
  • Kuhamo z najboljšimi: 9 vrhunskih slovenskih kuharjev pri vaši mizi
  • Kuhamo z najboljšimi: 9 vrhunskih slovenskih kuharjev pri vaši mizi
  • Kuhamo z najboljšimi: 9 vrhunskih slovenskih kuharjev pri vaši mizi
  • Kuhamo z najboljšimi: 9 vrhunskih slovenskih kuharjev pri vaši mizi
  • Kuhamo z najboljšimi: 9 vrhunskih slovenskih kuharjev pri vaši mizi
  • Kuhamo z najboljšimi: 9 vrhunskih slovenskih kuharjev pri vaši mizi
  • Redna cena:

    24,80 €

  • Popust:

    2,48 € (10%)

  • Spletna cena:

    22,32 €

  • ISBN:

    9789616612623

  • Avtor:

    Več avtorjev

  • Založba:

    Dedal

  • Datum izida:

    15.9.2015

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

V uredništvu revije Dober tek so pripravili knjigo, kakršne še ni bilo! Pred natanko 20 leti je z velikim zagonom izšla prva številka izvirne slovenske revije za ljubitelje kulinarike, revije Dober tek. Okrogli jubilej revije bo simbolno obeležil prav poseben in na slovenskem prostoru edinstven knjižno-kulinarični projekt: knjiga »Kuhamo z najboljšimi – 9 vrhunskih slovenskih kuharjev pri vaši mizi«. Ne gre le za še eno kuharsko knjigo, gre za promocijo slovenske avtorske kuhinje, vrhunske kulinarike in vseh slovenskih chefov, ki so bistveno prispevali k razvoju kulinarike v Sloveniji.

V sodelovanju z najboljšimi slovenskimi kuharji smo ustvarili sodobno oblikovano knjigo, v kateri se na 112 straneh slovenski vrhunski kuharji predstavljajo s po dvema avtorskima receptoma.

Vsi recepti so objavljeni s fotografijami postopkov v stilu »korak za korakom«, saj lahko le tako ljudem približamo avtorske jedi slovenskih kuharjev in vrhunsko slovensko kulinariko prinesti k domači mizi. Devet vrhunskih slovenskih kuharskih mojstrov korak za korakom predstavlja pripravo svojih avtorskih jedi, za katere so prepričani, da jih lahko pripravimo tudi mi. V knjigi so zbrani recepti za jedi, ki so bili, ali pa še bodo, objavljeni v  rubriki »Šola kuhanja«.

Korak za korakom sledite pripravi receptov, kakor na kuharskem tečaju! 112 strani z vrhunskimi fotografijami jedi in postopkov.

- JANEZ BRATOVŽ
Tunin tatar z gobami in karameliziranimi pistacijami
Lososov file v tankem vlečenem testu s špinačno in mangovo omako

- IGOR JAGODIC
File zlatovčice v kruhovem ovoju in »ričota« z mlado špinačo, pinjolami in beluši
Volovski rep s pečenim korenčkom in kruhovim kipnikom

- BORUT JOVAN Pašteta dimljene šunke v želeju jurke, krema mladega sira in vložen domač »runkl«
Kremni sataraš z jajcem sous vide in kockami brioša

- TOMAŽ KAVČIČ
Brancinov file na solnem žaru
Pica na žlico

- ANDREJ KUHAR
Mariniran losos v ovoju črne palačinke, ananasov čatni in creme fraîche z zelenim čajem in kaviarjem
Sadje v kuhanem vinu s cimetovim sladoledom in karameliziranim biskvitom

- MARKO PAVČNIK
Poširan file sulca z zeliščnim nadevom in leča z zelenjavo
Jelenov file s hruškovimi cmoki in smrekovo omako

- GORAZD POTOČNIK
Bučna »panakota« s semeni čija, hitri konopljin biskvit in mandljevi piškotki
Novoletni lončki presenečenja in mangovo-čokoladni whoopiji

- UROŠ ŠTEFELIN
Kunčji file, nadevan z gosjimi jetri, in prosena kaša na bučni kremi
Čokoladna tepka s sladoledom iz medenega piva, orehovim in čokoladnim drobljencem

- BINE VOLČIČ
Tortelini s česnom, krompirjem in žafranom v parmezanovi omaki s pečenim češnjevim paradižnikom
Pečene trlje, pire z algami in kumaričnim oljem, popečena kumara in »ribji čaj«

Trde platnice, vezane v umetno platno z zlatotiskom, format 21 x 27 cm, 112 strani.
Vrhunske fotografije so delo priznanega kulinaričnega fotografa Janeza Pukšiča.