KOMPLET: Domača kuhna (3 TV knjige) - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

KOMPLET: Domača kuhna (3 TV knjige)

KOMPLET: Domača kuhna (3 TV knjige)
 • KOMPLET: Domača kuhna (3 TV knjige)
 • Redna cena:

  74,97 €

 • Popust:

  44,98 € (60%)

 • Spletna cena:

  29,99 €

 • Avtor:

  Anka Peljhan in otroci slovenskih osnovnih šol

 • Založba:

  Didakta

Brezplačna dostava

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Tri epizode "Domače kuhne pa to" prinašajo bogastvo slovenske kulinarične dediščine, ki so jih na tekmovanjih v avtohtoni slovenski lokalni kulinariki prikazali osnovnošolci iz najrazličnejših slovenskih regij, krajev ali vasi.

Geografska lega naše dežele je podlaga izjemno velikim razlikam v življenjskih navadah prebivalstva, narečju in kulturi. Eden izmed najnazornejših pokazateljev regionalnih posebnosti je kulinarika, ki tako rekoč v enem loncu združuje etnološke, geografske in delovne značilnosti naroda, ter še vse tiste ostale majhne posebnosti, ki jih zaznamo iz geografsko značilnih jedi, postopka njihove priprave in načina njihovega hranjenja ter opisa dogodivščin, ki so se dogajale ob kuhanju ali uživanju hrane.

Z nalogo naučiti se kuhati svoje lokalne jedi, ponazoriti zgodovinske postopke kuhanja, opisati običaje ali poiskati razloge in posledice hranjenja z določenimi jedmi ter z opisi določenih delov kuharske garderobe in kuhinjske posode, ter tako tudi vse nas za trenutek povrniti v čas naših prednikov, so otroci iz slovenskih osnovnih šol presegli vse postavljene cilje.

- V prvi knjigi DOMAČE KUHNE PA TO boste našli paleto jedi na žlice (juhe, zelenjavne jedi, enolončnice), mesne jedi s številnimi prilogami in sladice.
- V drugi knjigi DOMAČE KUHNE PA TO so predstavljeni recepti za ribe, močnate jedi in prigrizke.
- TRETJA EPIZODA vključuje recepte kmečke, delavske in meščanske kuhinje.

Projekt, ki ga vodi Anka Peljhan podpirajo številni strokovanjaki s področja kulinarike, etnologije, turizma, prosvete (med drugimi dr. prof. Janez Bogataj, Janez Bratovž, JB restavracija) slovenska podjetja in Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.

Trda vezava, 18,0 x 23,5 cm, 510 strani