Količina:

0


Znesek:

0,00

Čez kitajsko morje

Čez kitajsko morje
  • Redna cena:

    28,95 €

  • Popust:

    1,45 € (5%)

  • Spletna cena:

    27,50 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Čez kitajsko morje je roman o veličini človeka, tudi najkrhkejšega med nami. Zgodba, h kateri se boste vračali. Z branjem, razmišljanjem, sočutjem in občudovanjem.

Roman temelji na resnični zgodbi, ki se je začela pred drugo svetovno vojno in seže v današnji čas. Zakonca, ki sta obenem starša dveh majhnih otrok, se odločita, da za svojo družinico in za "umsko zaostale" postavita hišo, dom sredi narave. Ko se v njej naseli družinica, se jim res pridružijo "bolniki": samotni vernik Christian Jensen; tihi Matiassen, ki vedno sedi pod drevesom , se ziba na stolu in gleda kdove kaj; stric Josef, eden izmed najbolj vnetih obiskovalcev krajevne knjižnice; nato pa še skupina petih bratov in sester. Kljub raznolikosti živijo skoraj idilično, kot mirna in ljubeča skupnost, dokler...

Roman, kot ga zmore le Gaute Heivoll, mojstrski pisatelj in velik humanist, roman v veličini ljubezni med družinskimi člani, o izjemni očetovski zavzetosti, o materinski ljubezni - in tisti, mogoče najdragocenejši, do sočloveka. O veličini sočutja in ranljivega srca... In o večnih vprašanjih, kdo je človek in kaj je človeško, kaj zdravo in kaj bolano, kako močan in kako šibek je človek...In kdo vse in kaj vse je vredno neizmerne ljubezni.

Trda vezava 14,5 x 21,5 cm, 223 strani.

Roman berejo že vsepovsod: doma, na Danskem, Nizozemskem, v ZDA...in končno v odličnem prevodu Darka Čudna tudi v Sloveniji.

Gaute Heivoll, doma in drugod po svetu priljubljeni in priznani norveški pisatelj, rojen 1978. Za svoje izjemne romane je prejel že številne literarne nagrade, med njimi tudi najuglednejšo, nagrado Brage.
V slovenščino je preveden še roman Preden zgorim, ki je tudi na Slovenskem prejel odlične recenzije, časopis Delo pa ga je izbral za knjigo tedna.