Količina:

0


Znesek:

0,00

Danska zanka

Danska zanka
  • Redna cena:

    12,95 €

  • Popust:

    0,65 € (5%)

  • Spletna cena:

    12,31 €

  • Najboljša cena* v 30 dneh: 12,31 € (0%)

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Danska zanka je roman o trgovini z belim blagom, preprodaji in korupciji v mednarodnem prostoru.

Glavni danski junak, novinar Ketil Brandt, se odpravi v jugovzhodno Evropo, v nekdanjo Jugoslavijo, kjer se znajde v vrtincu nevihte in prav v srži brutalne mreže preprodajalcev, v katero posrka še novinarko iz Slovenije in dansko rokometno zvezdnico.

Ko na ulici v Ljubljani najdejo umorjenega prijatelja iz starih časov, nekdanjega šoferja nujne pomoči med balkanskimi vojnami, Ketil Brandt opusti svoj končni cilj, Sarajevo. Namesto tega obtiči v peklu človeške trgovine in korupcije v Sloveniji. Vrhunsko dodelan zaplet in odličen portret slovenske in balkanske realnosti ...

Henrik Brun je prejel prestižno novinarsko nagrado Evropske komisije Lorenzo Natali za prispevek na področju zavzemanja za človekove pravice, demokracijo in razvoj. Bil je tudi med nominiranci za dansko novinarsko nagrado Cavling Prize. Kriminalna drama temelji na številnih izkušnjah, ki jih je Brun pridobil v skoraj dveh desetletjih poročanja (tudi s prizorišč vojn v Jugoslaviji) in med večletnim raziskovalnim novinarstvom v nordijskih državah.

Mehka vezava - žepnica, 12,5 x 19,8 cm, 384 cm.

O KNJIGI SO ZAPISALI:

Mednarodnopolitični kontekst, v katerega je dogajanje umeščeno - poleg Slovenije sta prizorišče dogajanja tudi nekdanji jugoslovanski republiki Hrvaška ter Bosna in Hercegovina -, in meddržavne politične silnice, ki so eno od gonil dogajanja, Dansko zanko približujeta vohunskemu ­romanu.
- Matija Grah, portret Henrika Bruna v Ozadjih, Delo

V Danski zanki tako poleg slovenskih krajev, kot so Ljubljana, Trebnje, Portorož in Postojna, avtor omenja še dogodke iz časa osamosvojitve, delo tajno-obveščevalnih služb, pa tudi znanja, ki jih je pridobil pri intervjuvanju slovenskih politikov in policistov v času svojega dopisništva.
- Deja Crnović, Siol.net

Kot vojni dopisnik iz nekdanje Jugoslavije in preiskovalni novinar v nordijskih državah si je Henrik Brun nabral dovolj znanja, da je oživil precej avtobiografsko zasnovanega raziskovalnega novinarja Ketila Brandta.
- Zdenko Matoz, Delo

Umor na ljubljanski ulici v maniri skandinavskega kriminalke.
- Maja Kač, MMC RTV Slovenija

Široka razgledanost in osupljivi opisi Balkana brez dvoma predstavljajo močno plat Danske zanke.
- Politiken

Za razliko od večine današnjih kriminalnih romanov ima Danska zanka zaplet, ki je verjeten in relevanten.
- Ekstra Bladet

Danski novinar Henrik Brun … se je zaljubil v Slovenijo, zlasti v njeno glavno mesto Ljubljano. Naklonjenost in poznavanje, ki ju začutimo iz opisov krajev, dajeta romanu posebno težo.
- Weekendavisen