Zen in umetnost vzdrževanja motornega kolesa, KOLESA - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Zen in umetnost vzdrževanja motornega kolesa

KOLESA

Zen in umetnost vzdrževanja motornega kolesa
 • Redna cena:

  23,99 €

 • Popust:

  1,20 € (5%)

 • Spletna cena:

  22,79 €

 • Avtor:

  Robert M. Pirsig

 • Založba:

  Iskanja

 • Prevajalec:

  Tone Dolgan

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Roman o poletnem motorističnem popotovanju očeta in sina se razvije v osebno in filozofsko odisejado v temeljna vprašanja o življenju. Skozi spretnost vzdrževanja motornega kolesa nas avtor uvede v proces združitve znanosti, religije in humanizma.
To klasično delo, ki ga je najprej zavrnilo 121 založnikov, je postalo svetovna uspešnica in še danes doživlja mnoge prevode in ponatise. Prepričani smo, da bo tudi pri nas z raziskovanjem vrednot stimulirala in burila duhove.

Študija umetnosti vzdrževanja motornega kolesa je dejansko študija racionalnosti same. Knjiga je napisana dvoplastno. Prepletata se zgodba potovanja, ki jo odlikujejo odlični opisi vzdušja med sopotniki, in avtorjeva filozofska razmišljanja o klasičnem in romantičnem odnosu do življenja, kakovosti, retoriki, aristotelski logiki ...

Zgodba se odvija v prvi osebi. Bralci spremljamo borbo očetove razcepljene osebnosti - pripovedovalca in njegovega drugega jaza Fajdrosa. Vidimo in slišimo samo to, kar nam je pripravljen razkriti sam. Njegova dva uma različno vrednotita to, kar je pomembno v življenju. Pripovedovalec je oseba, ki jo obvladujejo predvsem družbene norme. Drugi um obvladujejo intelektualne vrednote, išče resnico in ga ne zanima, ali je komu všeč.

Očitno je, da so nekatere stvari boljše od drugih ... toda kaj je kakovost?

"In kaj je dobro, Fajdros,
in kaj ni dobro –
Mar moramo spraševati druge o teh rečeh?"

Mehka vezava, 15 x 21 cm, 450 strani.