Količina:

0


Znesek:

0,00

Skrivnost, imenovana Alzheimer

Skrivnost, imenovana Alzheimer
  • Redna cena:

    27,80 €

  • Popust:

    1,39 € (5%)

  • Spletna cena:

    26,41 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Knjiga nudi odličen vpogled v vzroke in potek te bolezni predvsem pa poudarja ustrezen, človeški odnos do oseb, ki jih je Alzheimerjeva bolezen prizadela. Ta tip demence opisuje z osebnega vidika ter prepleta tako znanstvene ugotovitve kot osebne izkušnje dela z osebami z demenco.

Nudi odličen vpogled v vzroke in potek te bolezni predvsem pa poudarja ustrezen, človeški odnos do oseb, ki jih je Alzheimerjeva bolezen prizadela. Daje oporo svojcem pri prepoznavanju te bolezni in nudenju pomoči osebam z demenco, hkrati pa bralcu omogoča znanje o možnostih preventive te bolezni pri sebi.
Knjiga je dobrodošla pridobitev v našem prostoru, saj tovrstnega poljubnega opisa Alzeheimerjeve bolezni ni mogoče dobiti v slovenskem jeziku.

"Po ocenah ima v Sloveniji demenco okrog 25.000 ljudi, število v zadnjih letih eksponentno narašča.Alzheimerjeva bolezen je najpogostejši vzrok demence. Zgodnje prepoznavanje prav s strani svojcev omogoča ustrezno zdravljenje in zaviranje upada spoznavnih sposobnosti. Prevedena knjiga 'Skrivnost, imenovana Alzheimer' opisuje to vrsto demence z osebnega vidika ter prepleta tako znanstvene ugotovitve kot osebne izkušnje dela z osebami z demenco. Nudi odličen vpogled v vzroke in potek te bolezni predvsem pa povdarja ustrezen, človeški odnos do oseb, ki jih je Alzheimerjeva bolezen prizadela. Daje oporo svojcem pri prepoznavanju te bolezni in nudenju pomoči osebam z demenco, hkrati pa bralcu omogoča znanje o možnostih preventive te bolezni pri sebi. Knjiga je dobrodošla pridobitev v našem prostoru, saj tovrstnega poljudnega opisa Alzeheimerjeve bolezni ni mogoče dobiti v slovenskem jeziku."

Prof. dr. Peter Pregelj, dr. med.

Mehka vezava, 15 x 22,7, 280 strani