Količina:

0


Znesek:

0,00

Projekt Od-rasti

manifest za brezpogojno podporo ...

Projekt Od-rasti
  • Redna cena:

    8,00 €

  • Popust:

    0,40 € (5%)

  • Spletna cena:

    7,60 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Projekt Od-rasti premišlja instrument, ki nas lahko pripelje v resnično demokratično družbo in nas s tem osvobodi lobijev, oligarhij, družbe spektakla, prisilnega dela, strahu pred jutrišnjim dnem ali pred drugimi ter nam omogoči razmere, da bomo končno lahko mirni in neodvisni.

Izstopimo iz religije ekonomije in se spomnimo, da so ekonomski zakoni samo politični konstrukt, in ne naravni pojav. Čas je, da ekonomijo postavimo na njeno mesto, da iz nje naredimo orodje, ki nam bo omogočilo izvajati politiko za izhod iz slepe ulice, v katero nas vedno hitreje vodi družba rasti. Desakralizirajmo ekonomijo in dekolonizirajmo svoje pojmovne predstave.

"Ta družba, ki ji infuzijo daje nafta, je zadela ob meje končnosti našega sveta. »Kriza« je družba Rasti, ki si ni sposobna izmisliti drugačnih rešitev od produktivizma in kapitalizma, ki sta sama vzrok za »krizo«. Problem je rast, ki kopiči krize vseh vrst: okoljske, energetske, gospodarske, finančne, politične, demokratične, socialne, kulturne in družbene."

Mehka vezava, 12,5 x 19,8 cm, 136 strani.