Zdrave in zdravilne vode Slovenije, vodnik po izvirih, studencih in vrelcih - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Zdrave in zdravilne vode Slovenije

vodnik po izvirih, studencih in vrelcih

Zdrave in zdravilne vode Slovenije
 • Redna cena:

  36,00 €

 • Popust:

  1,80 € (5%)

 • Spletna cena:

  34,20 €

 • ISBN:

  9789616008457

 • Avtor:

  Primož Hieng

 • Založba:

  Zavod Harlekin No.1

 • Datum izida:

  25.02.2016

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Skoraj nemogoče je ugotoviti, kdaj je človek za pitje in posledično tudi za zdravljenje začel uporabljati vodne vire. Sodeč po določenih pisnih virih, lahko sklepamo, da je naš prednik vedno iskal pitno vodo, ki je privrela na dan iz številnih vrelcev ali izvirov. Na območju današnje Slovenije je nešteto vodnih virov, ki se upravičeno ponašajo s kakovostjo in predvsem starostjo. To dokazujejo številni ljudje, ki redno prihajajo k takim virom, kjer si vodo natočijo za domov.

Ljudje so v preteklosti veliko bolj cenili najrazličnejše vodne vire, izvirke, slatine in vrelce. Znali so jih zajeti, jih uporabljati in hkrati začeli ugotavljati, da so mnogi med njimi tudi zdravilni. Zanimiva je ugotovitev, da so mnogi od teh vodnih virov zdravilni prav za oči.

Novinar in fotograf Primož Hieng, v zadnjih letih tudi raziskovalec zdravilnih in blagodejnih energij, je po dveh Vodnikih po zdravilnih energijah nadaljeval z raziskovanjem vodnih virov, to je predvsem zdravih izvirov, vrelcev in studencev, ki imajo tudi blagodejne zdravilne lastnosti oziroma učinke. Ob tem je obdelal še druge vode, ki naj bi koristile našemu zdravju, saj imamo zdrave vode tudi v nekaterih rekah, jezerih in slovenskem morju. Svoja spoznanja je strnil v novi knjigi Zdrave in zdravilne vode Slovenije, ki prihaja na slovenski knjižni trg v drugi polovici februarja 2016.

Knjiga prinaša opise in fotografije 100 izvirov, studencev in vrelcev ter drugih voda po vsej državi, s katerimi si lahko pomagamo pri ohranjanju zdravja in odpravljanju naših zdravstvenih tegob. Vsaka točka z zdravo oziroma zdravilno vodo ima še veliko koristnih podatkov o razdaljah med kraji, poleg tega tudi informacije za lačne in žejne ter o zanimivostih v okolici, ki si jih velja ogledati. Pred vami je torej odličen turistični vodnik, ki vas bo popeljal do zdravih in zdravilnih vodnih virov, ki jih doslej morda niste poznali. S tem vodnikom boste vedno na tekočem, kje si lahko natočite zdravo ali zdravilno vodo.

Trda vezava, format 21,0 x 14,0 cm, 280 strani (600 fotografij).