Tajkun (2. del trilogije) - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Tajkun (2. del trilogije)

Tajkun (2. del trilogije)
 • Redna cena:

  14,60 €

 • Popust:

  0,73 € (5%)

 • Spletna cena:

  13,87 €

 • ISBN:

  9789612836276

 • Avtor:

  Boris Karlovšek

 • Založba:

  Karantanija

 • Datum izida:

  16.05.2016

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Drugi del trilogije, ki govori o korupciji v Sloveniji, obravnava resnično tajkunsko zgodbo, ki je očem v Sloveniji ostala skrita.

Poleg nekaterih zloglasnih imen, ki se sedaj pojavljajo v udarnih člankih časopisov, predvsem v povezavi s sojenji, je nekaj takih, za katere Slovenci nikoli ne bomo izvedeli. Ti so v miru grabili na kup denar, seveda v sodelovanju s politiko.

Dogodki v romanu so v veliki meri resnični, pri tem pa so spremenjeni kraji in priimki ljudi. Zaradi dramaturgije same je dodanih nekaj dejanj tajkuna, ki niso resnični, a jih je bilo potrebno vnesti v delo zaradi fabule same. Slovenci že dolgo časa vemo za tajkune, pri tem pa se nikoli nismo do potankosti seznanili s tem, kako so tajkuni delovali in kako so na konkreten način prišli do bogastva, ki ga bodo zapravljali še njihovi daljni potomci. Roman to konkretno pojasnjuje. Zanimivo pri glavnem junaku je, da ga zaradi njegovih dejanj nihče ne obsoja in je po eni strani pravi junak množic, saj je znal odvezati mošnjo in darovati iz svojega plena en delček bogastva za dobrodelne namene. A človeški usodi se tudi tajkun ni mogel izogniti. Ne glede na kopice denarja se je moral soočiti s stiskami navadnih ljudi in jim kljub svojemu bogastvu ni mogel ubežati.

Mehka vezava, 15 × 21 cm, 268 strani.