Količina:

0


Znesek:

0,00

Knjiga o času: Skrivnosti časa, kako deluje in kako ga merimo

Knjiga o času: Skrivnosti časa, kako deluje in kako ga merimo
 • Knjiga o času: Skrivnosti časa, kako deluje in kako ga merimo
 • Knjiga o času: Skrivnosti časa, kako deluje in kako ga merimo
 • Knjiga o času: Skrivnosti časa, kako deluje in kako ga merimo
 • Redna cena:

  22,99 €

 • Popust:

  1,15 € (5%)

 • Spletna cena:

  21,84 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Časa ne moremo videti, slišati, začutitit ali zavohati, a vseeno vlada našemu življenju in vsemu, kar nas obdaja. Čeprav ga znamo meriti presenetljivo natančno, je to eden najbolj nenavadnih vidikov vesolja. Spreminja se od kraja do kraja in višje ko ste, počasnejši je. Pri hitrosti svetlobe se ustavi, vsi pa tudi dobro vemo, da teče daleč najpočasneje, ko se dolgočasimo

Zakaj je v letu 365 dni in v eni uri 60 minut?
Kaj sploh sta leto in ura?
Je potovanje skozi čas mogoče?
Zakaj bi sploh kdo moral izmeriti trilijoninko sekunde?
Kaj natančno pravi teorija relativnosti?

Knjiga pojasnjuje, kako so filozofi, verstva in znanstveniki poskušali čas razložiti s pojmi od popolnega cikla do večno naraščajočega kaosa, kako čas deluje v naravnem svetu ter našem telesu in mislih ter kako si je človek že od nekdaj prizadeval, da bi ga meril.

Raziskuje tudi, kako je bil čas zelo pomemben za znanstvenike in pojasnjuje njihova prizadevanja, da bi razumeli vesolje in vse, kar je v njem. Zaide celo v privlačno nenavaden svet potovanj skozi čas in razlaga, kaj so dejstva in kaj zgolj domišljija.
Knjiga, v katero se lahko poglobite in pri kateri čas kar leti.

Trda vezava, 19,6 x 25,4 cm, 256 strani.

RECENZIJA BUKLA:

"Čas je tisto, kar se zgodi, ko se ne dogaja nič drugega, je rekel fizik Richard Feynman, kar je dobro poantirana druga plat trditve, da je čas pač tisto, kar merijo ure. Vendar pa imajo nekakšno predstavo o času, čeprav nimajo ur, tudi živali. Adam Hart-Davis (1943), znanstvenik in zgodovinar ter ustvarjalec mnogih televizijskih oddaj, nam v tem delu pojasni, kako je prišlo do delitve leta na 365 dni in ure na 60 minut, razmišlja o tem, ali je potovanje skozi čas mogoče in kako se na čas nanaša teorija relativnosti. Bogato ilustrirana in domišljeno zastavljena knjiga o zgodovinskem, filozofskem, znanstvenem in vsakdanjem dojemanju časa, delo o stoletjih prerekanj in razmišljanj, kaj čas je in ali ga morda sploh ni."
(Samo Rugelj; Bukla 88)