Singularni objekti: arhitektura in filozofija - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Zaradi izrednih razmer do preklica karantene ne omogočamo plačil po povzetju. Zaradi omejevanja širitve koronavirusa vas naprošamo, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Singularni objekti: arhitektura in filozofija

Singularni objekti: arhitektura in filozofija
 • Redna cena:

  15,00 €

 • Popust:

  0,75 € (5%)

 • Spletna cena:

  14,25 €

 • Avtor:

  Jean Baudrillard, Jean Nouvel

 • Založba:

  Umetniško izobraževalno društvo Praznine

 • Datum izida:

  08.12.2015

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Knjiga Singularni objekti: arhitektura in filozofija sooča dva izmed ključnih avtorjev s preloma 20. in 21. stoletja, filozofa, sociologa in teoretika kulture Jeana Baudrillarda ter arhitekta Jeana Nouvela. Razprava je v prvi vrsti posvečena problematiki sodobnega prostora oziroma razmerju arhitekture do družbe v najširšem smislu.

Problemi, ki se jih lotevata avtorja med drugim zajemajo vprašanja iluzije, dematerializacije, podobe, politike, estetike ... V jedru pogovora je vprašanje o možnosti in nemožnosti singularnega objekta arhitekture kot nečesa, kar se je zmožno upreti učinkom globaliziranega in s kulturno industrijo preobremenjenega sveta. Knjiga je hkrati izjemen dokument, ki dokazuje, da najprodornejše sodobne arhitekturne in teoretične prakse nujno ukinjajo njuno medsebojno razliko.

Mehka vezava, 14 x 19,5 cm, 114 strani.