Moč zatiranih žensk Irana - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Zaradi izrednih razmer do preklica karantene ne omogočamo plačil po povzetju. Zaradi omejevanja širitve koronavirusa vas naprošamo, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Moč zatiranih žensk Irana

Moč zatiranih žensk Irana
 • Redna cena:

  28,90 €

 • Popust:

  1,44 € (5%)

 • Spletna cena:

  27,45 €

 • ISBN:

  9789612465711

 • Avtor:

  Franc Lenhart

 • Založba:

  Samozaložba

 • Datum izida:

  03.12.2014

Brezplačna dostava

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Kaj vemo o ženskah ? Ali sploh vemo kdo so, kaj predstavljajo, kakšen je njihov položaj v družbi ? To in še mnogo več vprašanj bi lahko postavili in nanje dobili vse mogoče odgovore. Ženska osebnost je več ali manj enaka po celem svetu, le da jo različno pojmujejo in različno upoštevajo po celinah našega planeta.

Če se nebi vračali v zgodovino in bi pogledali današnjo sliko ženske v družbi svoje države, bi videli , da so ženske v veliko državah zelo zatirane, nič vredne ali terorizirane, da bi na drugem kraju planeta le te uživale veliko svobode, spoštovanja in enakopravnosti napram moškim. Zato je potrebno, če želimo danes govoriti o ženski in njenem družbenem položaju, se moramo postaviti v čas in mesto dogajanja in tam temeljito proučiti njihov položaj.

O ženskah se ne da splošno govoriti. Osebno sem se lotil pisanja te knjige iz enega samega preprostega razloga. Pet in dvajset let živim v objemu Irana, 15 let sem v Iranu živel, sem poročen z iranko, ženske Irana so mi krojile usodo dobrega dela mojega življenja. V tem času sem spoznal veliko dejstev o uspehih in nezavidljivem položaju žena v času Perzije, v času Pahlavijeve ere in na svoje oči videl sedanjost iranske ženske in njen položaj v družbi. Ko sem strnil vse informacije, sem dobil popolnoma jasno sliko kaj in kdo so iranske ženske.

Poskusil sem se vživeti v njihovo kožo in gledati na stvar z njihovega zornega kota, čeravno je to skorajda nemogoče. Kako se ženske današnjega Irana borijo za vrnitev svobode in enakopravnosti, ki so jo že imele pred davnim časom, ko ženske pri nas še o tem niso razmišljale. Kako te iste ženske živijo danes, kako se obanašajo v družini, kako se odzivajo na današnjo ureditev družbe ženske študentke in tako dalje, sem strnil v zapis, ki bo prav gotovo zanimiv.

Današnja medijska vojna, ki jo svet uprizarja napram Iranu, je poskrbela tudi za neinformiranost svetovne družbe o zatiranju žensk v Iranu, o kratenju njihovih pravic in o neenakem položaju napram moškem splu. Trudil sem se širši javnosti prikazati v globalu rdečo nit ženske, ki se prepleta iz Perzije, preko Pahlavijeve ere in sodobnega islamskega Irana. Razkril vam bom tudi resnico lepote iranske ženske, ki se skriva pod islamskimi oblačili in pokrivali, kakor njihovo vlogo v družini, vlogo matere, žene, prijateljice in podobno. Navedel bom nekaj običajev, ki jih skrbno čuvajo skozi stoletja, skratka dal vam bom prave informacije o ženski Irana včeraj, danes in jutri.

Trda vezava, 262 strani.