Količina:

0


Znesek:

0,00

Skozi plamene prve svetovne vojne

Skozi plamene prve svetovne vojne
  • Redna cena:

    35,00 €

  • Popust:

    1,75 € (5%)

  • Spletna cena:

    33,25 €

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Pričujoče Matičičevo delo je ena najboljših knjig na temo prve svetovne vojne, nekateri jo označujejo za klasično delo. Ta knjiga je dopolnitev knjige Na krvavih poljanah, ki je prvič izšla nedolgo po koncu vojne, leta 1922. Pisatelj je doživel tako Galicijo kot soško fronto in končno razsulo avstro-ogrske vojske in države.

Ta knjiga je dopolnitev knjige Na krvavih poljanah, ki je prvič izšla nedolgo po koncu vojne, leta 1922. V njej je zelo natančno popisal vzroke za začetek in sam začetek vojne, mobilizacijo, priprave, odhod na bojišče in dogajanja na bojišču. On sam je služil kot telefonist in piše o kroglah, ki so švigale mimo glav, a se telefonisti niso utegnili zanimati zanje, ker so imeli preveč dela … Odkrito prizna, da je bil alkohol neznanska sila prve bojne linije.

Piše o bobnečem ognju, strahotnem artilerijskem obstreljevanju, iz katerega so preživeli prišli kot mladi starci. Pripoveduje tudi o oficirjih in generalih, njihovih sposobnostih in odnosih tako med njimi kot do vojakov; o tem, kako so gledali na nasprotnika in kako je bil polk na koncu tudi po zaslugi takratne slovenske politike osramočen.

Trda vezava, 14,5 x 20,5 cm, 479 strani.