O Danetu Zajcu (1929-2005), SPOMINI, RAZUMEVANJA, MISLI - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

O Danetu Zajcu (1929-2005)

SPOMINI, RAZUMEVANJA, MISLI

O Danetu Zajcu (1929-2005)
 • Redna cena:

  14,00 €

 • Popust:

  0,70 € (5%)

 • Spletna cena:

  13,30 €

 • ISBN:

  9789612132613

 • Avtor:

  Več avtorjev

 • Založba:

  KUD Logos

 • Datum izida:

  20.10.2016

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

V knjigi je zbranih deset pričevanj, spominov in posebnih notranjih pogovorov, med katerimi so nekateri med njimi nenaključno in apologetsko upravičeno prešli v ton oddolževanj pesniku in pokončni osebnosti Daneta Zajca. Besedila so napisali avtorji, ki so svoja razmišljanja o njem zbirali deset let, ki so minila od pesnikove smrti.

Mehka vezava, 15 x 21 cm, 223 strani.

RECENZIJA BUKLA:

Slovenistka in rusistka dr. Neža Zajc je uredila zbornik desetih pričevanj in spominov o Danetu Zajcu, enem največjih slovenskih pesnikov. Čeprav so besedila prispevali literati in kulturni zgodovinarji (Grafenauer, Grdina, Kos, Novak, Perovšek, Poniž, Saksida, Senegačnik, Toporišič in Zajc), so nekoliko manj znanstvena in bolj osebna. Desetletnica pesnikove smrti in vmes izdan popolni izbor njegove poezije z naslovom V belo, jim omogočata dopolnjujoč se pogled na dolgo ustvarjalno pot in osebnost ustvarjalca z raznovrstnim opusom, ki poleg pesmi vključuje drame, dela za otroke in mladino, članke ter zvočne posnetke. Na eni strani najdemo resne preglede ustvarjanja, na drugi pesnika skozi intervju s sopesnikom ali v zapisu literarnega prijatelja.

Žiga Valetič; Bukla 127-128