Količina:

0


Znesek:

0,00

Sijaj, sijaj, sončece

Slovenske otroške ljudske pesmice

Sijaj, sijaj, sončece
 • Redna cena:

  17,00 €

 • Popust:

  3,40 € (20%)

 • Spletna cena:

  13,60 €

 • ISBN:

  9789612750701

 • Založba:

  Karantanija

 • Datum izida:

  17.04.2020

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

OBVESTILO: Na voljo so rahlo poškodovani izvodi, na platnicah so vidne kakšne manjše poškodbe. Zato je cena znižana.
Izbor preko 100 slovenskih otroških ljudskih pesmic z ilustracijami Katre Štrukelj. Pesmarica slovenskega otroškega ljudskega izročila združuje besedila pesmi in izštevank pa tudi pesmic, ki pogosto spremljajo gibalne igre. Združene v celoto s prikupno in duhovito ilustracijo boste našli: Pod to goro zeleno, Mamici, Murenček, Naša muca, Kako si služil, Tri ptičice, Pleši, pleši, črni kos in še mnoge druge!

“Osnovni namen tega izbora je, da otroške pesmi iz naše tradicije spet zaživijo in ne ostanejo le naša dediščina, ampak tudi našega živega izročila. Že tako je žalostno, da se vedno bolj izgubljajo zazibanke – uspavanke, ki so bile nekdaj močno prisotne v naši ljudski pesemski dediščini.”

VEČ KOT KNJIGA: S prepevanjem otroci izražajo svoja čustva in ostrijo sposobnost komuniciranja. Ena največjih prednosti petja (poleg bogatenja besedišča, posluha in ritma) pa je ponavljajoča se raba t.i “spominskih mišic”. V angleško govorečih deželah se otroci abecede ne učijo na pamet, ampak jo usvojijo s petjem! Prepevanje je lahko tudi izjemno uporabno orodje učenja in pomnjenja, saj glasbe otroci ne dojemajo kot delo, ampak kot zabavo!

Trda vezava, 20,5 × 20,5 cm, 80 strani.