Frizerstvo - Učbenik za modul Frizerstvo v programu Frizer - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Zaradi izrednih razmer do preklica karantene ne omogočamo plačil po povzetju. Zaradi omejevanja širitve koronavirusa vas naprošamo, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Frizerstvo - Učbenik za modul Frizerstvo v programu Frizer

Frizerstvo - Učbenik za modul Frizerstvo v programu Frizer
 • Redna cena:

  15,47 €

 • Popust:

  1,55 € (10%)

 • Spletna cena:

  13,93 €

 • ISBN:

  9788636502495

 • Avtor:

  Več avtorjev

 • Založba:

  Tehniška založba Slovenije

 • Prevajalec:

  Jana Filipovič

 • Datum izida:

  05.07.2011

Brezplačna dostava

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Učbenik za module Skupna poglavja frizerstva, Nega, Striženje, Barvne spremembe, Oblikovne spremembe v programu Frizer.
Knjiga FRIZERSTVO je prvi strokovni priročnik te vrste pri nas. V njem so zbrana osnovna znanja in tehnike, ki jih mora obvladati frizer.

V uvodnem poglavju sta predstavljena frizerski poklic ter skrb za zdravje in higieno v frizerskem salonu. Vključena so temeljna biološka znanja o človeškem telesu, strukturi in funkciji kože, kožnih spremembah in obolenjih. Posebno pozornost namenja knjiga poznavanju las, vzrokom za izpadanje in izdelavi lasnih nadomestkov za naravne lase. Osnove anorganske in organske kemije so nujno potrebne za razumevanje kemijskih in fizikalnih postopkov v frizerskem salonu.

Opisani poskusi se navezujejo na praktično pripravo mešanic za barvanje in preoblikovanje las. V knjigi najdemo opise pripravkov, ki jih uporabljamo pri kozmetični in frizerski negi. Vključeni so tudi praktični nasveti za osebni stik s stranko, ki ji želimo ustreči s svojimi strokovnimi storitvami in ji hkrati svetovati, kateri pripravki so primerni za vsakodnevno nego.

V praktičnem delu priročnika so razloženi postopki spreminjanja oblike in barve las. Predstavljene so osnovne tehnike striženja, različne oblike pričesk ter postopki trajnega preoblikovanje las. Posebna pozornost je namenjena barvam in barvnemu spreminjanju las. V nauku o barvah spoznamo barvo kot fizikalni pojem, delovanje barv, barve kot občutja. Spoznamo vse tehnike barvnega spreminjanja in svetljenja las. Na kratko je predstavljena tudi kozmetična nega, ki neredko spada k celotni ponudbi sodobnega frizerskega salona. Na koncu knjige so prikazane značilne pričeske posameznih zgodovinskih obdobij, načini ličenja in oblačenja v povezavi z upodabljajočo umetnostjo tega časa.

Vsak učenec, začetnik v tem poklicu, pa tudi izkušen frizerski mojster bo v knjigi našel teme, ki ga bodo zanimale in poglobile njegovo strokovno znanje.

Mehka vezava, 20,00 x 28,00 cm, 256 strani.