Kitajska študija - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Kitajska študija

Kitajska študija
 • Redna cena:

  28,90 €

 • Popust:

  1,44 € (5%)

 • Spletna cena:

  27,45 €

 • ISBN:

  9789619092231

 • Avtor:

  Dr. T. Colin Campbell, Thomas M. Campbell II

 • Založba:

  Sitis

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Svetovna uspešnica! Kitajska študija je knjiga, ki je temeljito pretresla medicinske in nutricionistične kroge po vsem svetu. Avtor v njej pojasnjuje mehanizme delovanja človeka (vpliv hrane na zdravje oziroma bolezen) in človeške družbe (medsebojno prepletenost prehranske, farmacevtske, medicinske industrije, ter znanosti, šolstva in politike). Ponuja nam usodno pomembno orodje za preprečevanje in zdravljenje skoraj vseh bolezni in informacije o realnih zmožnostih sodobne farmacevtske medicine.

Dr. Campbell je ena največjih znanstvenih avtoritet na svetu; na njegove raziskave ni imel vpliva nihče: ne industrija, ne oblast, ne lastne finančne koristi. Njegovo temeljno vodilo je iskanje resnice. Uči nas, kako se z lahkoto spremenimo iz pasivnih »kupcev zdravja in daljšega življenja« v ljudi, ki si bodo zagotovili velikanske koristi, četudi že imajo napredovane kronične oz. avtoimunske bolezni, vključno z rakom, diabetesom, multiplo sklerozo, lupusom, artritisom …

Izid Kitajske študije štejem kot naš doslej največji prispevek k javnemu zdravju in zdravju posameznika in sem na ta zgodovinski prispevek izjemno ponosen. Knjiga bo aktualna, dokler bomo ljudje takšni, kot smo, kar pomeni, da bomo z njo osrečevali še veliko generacij.
Tistim, ki so razumeli, da lahko sami za svoje zdravje naredijo več kot vsi drugi skupaj, sem z nemalo zadrege priporočal na kupe knjig, da bi jim ponudil celovite, jasne, prepričljive in preverjene informacije. Od zdaj naprej ne bom imel teh težav – ponudil bom samo eno knjigo – Kitajsko študijo.

Mehka vezava, 16,5 × 23 cm, 398 strani.

KORISTI KNJIGE:

Želim, da veste, da lahko:
• živite dlje,
• ste videti mlajši in se tako tudi počutite,
• imate več energije,
• shujšate,
• znižate svoj holesterol v krvi,
• preprečite ali celo pozdravite bolezni srca,
• zmanjšate tveganje za nastanek raka prostate, dojk in drugih vrst raka,
• ohranite dober vid tudi v starosti,
• preprečite in zdravite diabetes,
• se v mnogih primerih izognete kirurgiji,
• izjemno zmanjšate potrebo po farmacevtskih zdravilih,
• ohranite svoje kosti močne,
• se izognete impotenci,
• se izognete možganski kapi,
• preprečite ledvične kamne,
• preprečite svojemu otroku, da bi zbolel za diabetesom tipa 1,
• olajšate zaprtje,
• znižate krvni tlak,
• se izognete Alzheimerjevi bolezni,
• premagate artritis,
• in še več …

Upoštevanje preprostih načel bo vplivalo na vaše ohranjanje zdravja, preprečevanje bolezni, zdravljenje bolnih, način prehranjevanja, način razmišljanja o zdravju in način dojemanja sveta.

O KNJIGI SO DEJALI:

"Kitajska študija je revolucionarna študija; ponuja odgovore, ki jih dolgo časa iščejo zdravniki, znanstveniki in zdravstveno zavedni bralci. Kaj v resnici povzroča raka? Kako lahko podaljšamo življenje? Kaj bo ustavilo epidemijo debelosti? Jasno in čudovito napisana knjiga predstavlja velik preobrat v našem razumevanju zdravja."
- dr. Neal Barnard, predsednik Zdravniškega odbora za odgovorno medicino

"Kitajski študiji je usojeno, da postane ena najpomembnejših knjig desetletja, ker je napisana iskreno, pogumno in jasno, z intelektualno poštenostjo in globoko pronicljivostjo. Če se bo začela uveljavljati v praksi, se bo začelo obdobje nalezljivega zdravja."
- Dr. sci. Hans Diehl, MPH, FACN, Inštitut za medicino načina življenja, avtor knjižnih uspešnih in ustanovitelj CHIP-a

"Kitajska študija je najbolj prepričljiv dokaz o preprečevanju srčnih bolezni, raka in drugih zahodnih bolezni s prehrano. Knjiga je primerna tako za gospodarsko razvite države kot za države hitre gospodarske tranzicije."
– Junishi Chen, dr. medicine, višji raziskovalni profesor Inštituta za prehrano in varnost hrane Kitajskega centra za nadzor bolezni in preventivo

"Kitajska študija je izjemno koristna, odlično napisana in zelo pomembna. Delo dr. Campbella je revolucionarno zaradi vseh posledic in spektakularno v svoji jasnosti. Iz te pogumne in modre knjige sem se naučil neizmerno veliko. Če želite zajtrkovati slanino in jajca, nato pa vzeti zdravila, ki znižujejo holesterol, je to vaša pravica. Če pa želite resnično prevzeti nadzor nad svojim zdravjem, preberite Kitajsko študijo, in to kmalu! Če boste nasvete tega izjemnega priročnika vzeli resno, vam bo telo hvaležno vsak dan preostanka vašega življenja."
– John Robbins, avtor knjig Prehrana za Novo Ameriko in Revolucija hrane

"Vsi, ki se ukvarjajo z epidemijo debelosti, s svojim zdravjem in z okoljskimi ter socialnimi vplivi zahodne prehrane, bodo v Kitajski študiji našli modre in praktične rešitve."
– Robert Goodland, vodilni svetovalec za okolje, Skupina svetovne banke (1978–2001)

"Kitajska študija je zelo dokumentirana analiza zmot sodobne prehrane, načina življenja in medicine ter pristopov za hitro »popravilo«, ki pogosto ne uspe. Izkušnje iz Kitajske zagotavljajo prepričljive argumente za prehrano z rastlinami, ki spodbuja zdravje in zmanjšuje tveganja za bolezni izobilja."
– dr. Sushma Palmer, nekdanja izvršna direktorica Odbora za hrano in prehrano pri Nacionalni akademiji znanosti ZDA

"Kitajska študija je pravi posladek. Svetovno znani prehranski strokovnjak je pojasnil resnico o prehrani in zdravju na način, ki je zlahka razumljiv vsakomur – presenetljivo resnico, ki jo mora poznati vsak. V tej izjemni knjigi dr. Campbell skupaj s sinom Tomom deli z nami ogromno znanje, ki ga je pridobil v svoji bleščeči karieri. Če ste kakor koli v dvomih, kako najti pravo zdravo pot zase in za svojo družino, boste v Kitajski študiji našli dragocene odgovore. Tega ne smete zamuditi!"
– Douglas J. Lisle, dr. med. in Alan Goldhamer, avtorja Pasti užitka: Obvladovanje skrite moči, ki ogroža zdravje in srečo

"Veliko knjig o prehrani in zdravju vsebuje nasprotujoče si nasvete, a vsem je skupno le to, da se prodajo. Edini namen dr. Campbella in njegovega sina je resnica. Po besedah profesorja na Univerzi Cornell je dr. Campbell Einstein prehrane. Kitajska študija temelji na strogem znanstvenem raziskovanju, in ne na špekulacijah, kot so Atkins, SugaBusters ali kakšna druga dietna uspešnica. Dr. Campbell predstavi izsledke raziskav, ki jih je izvajal vse življenje, na dostopen, zabaven način. Preberite knjigo in izvedeli boste, zakaj."
– Jeff Nelson, predsednik VeSource.com

"Kitajska študija avtorja Colina Campbella je pretresljiva in pronicljiva zgodovina boja, ki še vedno traja, da bi razumeli in pojasnili življenjsko pomembno povezavo med našim zdravjem in tem, kaj jemo. Dr. Campbell pozna to temo od znotraj: je pionir raziskovanja povezanosti med prehrano in rakom od prelomne Kitajske študije, NAS-ovega poročila Dieta, prehrana in preprečevanje raka in AICR-ovega poročila Hrana, prehrana in preprečevanje raka - splošni pogledi. Zato lahko danes osvetli vse vidike tega vprašanja. Danes AICR zagovarja prehrano pretežno na rastlinski osnovi, ki zmanjšuje tveganje za nastanek raka, za kar gre velika zahvala dr. Campbellu in nekaterim drugim vizionarjem zadnjih pet in dvajset let."
– Marilyn Gentry, predsednik Ameriškega inštituta za raziskave raka (AICR)

"Kitajska študija daje vsakemu iskalcu zdravja v Ameriki kritične prehranske informacije, ki rešujejo življenje. Je pa tudi veliko več: zaradi veliko nasvetov je zanimivo branje, ki bi lahko spremenilo prihodnost nas vseh. Moral bi jo prebrati vsak zdravstveni delavec."
– Joel Fuhrman, dr. med., avtor Jesti, da bi živeli

"Če iščete načine, kako bi izboljšali svoje zdravje, učinkovitost in uspeh, preberite to knjigo takoj. Končno imamo znanstveno preverjen vodnik o potrebah po beljakovinah in tudi o tem, od kod jih jemati. Vpliv teh raziskav je ogromen."
– John Allen Mollenhauer, ustanovitelj MyTrainer.com

"Kitajska študija avtorja Colina Campbella je pomembna in berljiva knjiga. Avtor skupaj s sinom Tomom raziskuje razmerje med prehrano in boleznimi. Njegove ugotovitve o škodljivih posledicah živalskih beljakovin so osupljive. Enako presenetljive so bile njegove težave pri predstavitvi izsledkov raziskav v javnosti. To je zgodba, ki jo je nujno treba slišati."
– dr. Robert C. Richardson, Nobelov nagrajenec

"Na področju znanosti o prehrani vse izhaja od T. Colina Campbella, ki je eden izmed velikanov tega področja. To je ena najpomembnejših knjig o prehrani, ki so bile kdaj napisane. Branje te knjige vam lahko reši življenje."
– Dean Ornish, dr. med., ustanovitelj in predsednik, Raziskovalnega inštituat za preventivno medicino, klinični profesor medicine na kalifornijski univerzi, avtor knjig Dr. Dean Ornish's Program for Reversing Heart Disease in Love & Survival

"Če želite zajtrkovati jajca s slanino in nato jemati zdravila za zniževanja holesterola, je to vaša pravica. Toda, če želite resnično prevzeti odgovornost za svoje zdravje, preberite Kitajsko študijo, in to čim prej! Če boste nasvete tega izjemnega priročnika upoštevali, vam bo vaše telo hvaležno do konca življenja."
– John Robbins, avtor knjig Diet for a New America, Reclaiming Our Health and The Food Revolution