Generacija Z: Oprosti mi, mama - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Generacija Z: Oprosti mi, mama

Generacija Z: Oprosti mi, mama
 • Redna cena:

  23,00 €

 • Popust:

  1,15 € (5%)

 • Spletna cena:

  21,85 €

 • ISBN:

  9789616957717

 • Avtor:

  Karmen Vidmar

 • Založba:

  Alba 2000

 • Datum izida:

  05.04.2017

Brezplačna dostava

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Tankočutno napisan mladinski roman o generaciji, ki prihaja, generaciji Z. Osrednji lik je najstnik Nejc, skozi njegovo zgodbo spoznamo videnja, čutenja, sanje in dejanja mladih, ki so odraščali med našo ekonomsko krizo.

Kako odraščajo otroci, ki so predstavniki GENERACIJE Z? Sploh vemo kaj GENERACIJA Z pomeni? Kdo so otroci, ki ji pripadajo? Ti otroci vedo ogromno, sodobna tehnologija jim je blizu. Pa vendarle tudi razmišljajo, čutijo, včasih celo močneje kot bi si mi odrasli predstavljali.

Srčika knjige GENERACIJA Z – OPROSTI MI, MAMA je prav razmišljanje najstnika, globoko razmišljanje KAJ JE SVOBODA? Res zgolj čas, ko ni vojne ali je to tudi EKONOMSKA SVOBODA? V slednje je prepričan, saj mu je ekonomska kriza v času katere je živel svoja najnežnejša leta pravzaprav vzela tisto, kar vsakemu otroku pripada – MAMO.
Ta je garala vse dneve zato, da sta z Nejcem preživela, pa četudi skromno. Veliko takih Nejcev nam je prinesel čas, ki ga živimo in vse premalo se zavedamo, da so to ljudje, ki bodo krojili tudi našo usodo.

Menda je to prva knjiga, ki opiše medgeneracijsko prepletanje pri nas, zagotovo pa prva, ki opomni, da je otrok, ki so plačali visok davek krizi preveč. Z vsem spoštovanjem do avtorjev imamo knjige o beguncih, na naše otroke pa se nihče ni spomnil.
Karmen Vidmar, pisateljica z nežno dušo pa je ta problem zaznala in opisala.

Trda vezava, 14,8 x 21,0 cm, 40 strani.