Količina:

0


Znesek:

0,00

Vodnik skozi razvezo zakonske zveze

(psihološko-pravni priročnik)

Vodnik skozi razvezo zakonske zveze
  • Redna cena:

    22,90 €

  • Popust:

    1,15 € (5%)

  • Spletna cena:

    21,75 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Vodnik skozi razvezo zakonske zveze je priročnik, ki opisuje psihološko in pravno dimenzijo razveze tako, da je razumljiva vsakemu bralcu. Motiv, ki sta ga zasledovali avtorici – Ivana Mijić Vulinović, pravnica z izkušnjami na sodišču in v zasebni praksi z razvezami, ter Karmen Kmetović Prkačin, socialna delavka in psihoterapevtka, ki veliko let dela s pari v tem procesu – pri pisanju Vodnika, je bil posredovati potrebno psihološko in osnovno pravno znanje ter pomoč vsem, ki se nameravajo razvezati ali so razvezni postopek že začeli, kakor tudi pri odločitvi – se razvezati ali ne – če niste prepričani v svojo odločitev.

Posebni poudarek je na razvezi zakonske zveze z mladoletnimi otroki, vse pa sta podkrepili z zanimivimi in koristnimi primeri iz prakse. Razveza zakonske zveze se ne začne z oddajo vloge na sodišče, niti se ne konča s sodbo. Zato je tako naporna, odpira številna vprašanja, na katera je zelo težko najti odgovore.

Vodnik je nepogrešljiv je za vse, ki so pred, med ali po razvezi zakonske zveze, ker avtorici, socialna delavka in psihoterapevtka, ki veliko let dela s pari v tem procesu, in pravnica z izkušnjami na sodišču in v zasebni praksi z razvezami, zagovarjata najhitrejši, najmanj boleč in najbolj učinkoviti način razveze, z manj konflikti, manj obiski pristojnih inštitucij in hitrejši začetek novega življenja. To je tisto, kar si želi večina razvezanih parov.

Njuno stališče je, da razveza zakonske zveze ni sramota, ne osebni neuspeh, zato želita vsem, ki so v procesu razveze, posredovati potrebno psihološko in osnovno pravno znanje v primeru, če se nameravajo razvezati ali so razvezni postopek že začeli, kakor tudi pri odločitvi – se razvezati ali ne – če niso prepričani v svojo odločitev.

Kje začeti? Kaj je treba storiti in po kakšnem vrstnem redu? Kako se usmeriti na razpoložljive inštitucije, od centrov za socialno delo do družinske mediacije in drugi strokovnjakov? Opozarjata, kako razmišljati in ravnati, da bodo težki proces razveze najlažje preživeli. Posebni poudarek je na razvezi zakonske zveze z mladoletnimi otroki. Vse pa sta podkrepili z zanimivimi in koristnimi primeri iz prakse.
Pišeta enostavno, toplo, pomirjujoče, predvsem pa razumevajoče do zakoncev ali partnerjev v stiski in njihovih mladoletnih otrok, kar je zelo dragoceno.

Založba je za razlago slovenske pravno-socialne prakse zaprosila za pomoč domače strokovnjake, tako da bo knjiga v pomoč tistim, ki morajo reševati številne neznanke na tem področju.

Mehka vezava, 13,5 x 21 cm, 179 strani.

»Zame delo ni delo, ampak je izziv, za katerega se čutim poklicana. Poklicana zato, da pomagam ljudem razumeti, se soočiti s seboj, da bodo premagali ‘izzive’, ki jih postavlja življenje pred njih. Oziroma tiste, ki si jih postavljajo sami sebi, kajti življenje – smo mi! Namerno sem za besedo, ki ji večina reče težava, izbrala spoštovani termin izziv. Zakaj?
Zato ker je vse, kar se dogaja, izziv, njegov namen pa je, da nas pouči o življenju in nas samih.«

- Karmen Kmetović Prkačin (magistra socialne psihiatrije in sociopatologije, psihoterapevtka in pisateljica)