Količina:

0


Znesek:

0,00

Gromozanski krokodil

Gromozanski krokodil
  • Redna cena:

    13,99 €

  • Popust:

    0,70 € (5%)

  • Spletna cena:

    13,29 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Sredi največje in najbolj blatne afriške reke ždi Gromozanski krokodil, ki mu od vsega najbolj teknejo sočni in hrustljavi otroci. Se vam ne zdi tale klopca malce grčasta? In deblo tiste palme sumljivo zeleno? Potem le previdno, kajti Gromozanski krokodil je poln zvitih načrtov in prebrisanih zvijač.

Zanimivost: Dahlu in njegovim sestram je mati pripovedovala zgodbe o trolih in drugih mitičnih norveških bitjih. Nekatera Dahlova dela za otroke vsebujejo reference na te zgodbe ali elemente, ki si jih je sposodil v njih – taki so tudi velikani iz Velikega dobrodušnega velikana.

Trda vezava, 20,5 x 14,0 cm, 64 strani.

RECENZIJA BUKLA:

»Sredi največje, najbolj blatne afriške reke je ležalo dvoje krokodilov. Njuni glavi sta plavali tik nad vodo. Eden od njiju je bil gromozanski. Drugi je bil precej manjši.« Lačna sta bila. Gromozanski je razmišljal o slastnem mast­nem otročaju, ki bi ga gotovo lahko pojedel v enem grižljaju, Precejmanjši pa se je pridušal, da ima raje ribe, saj so otroci precej žilavi in gumasti in gnusni in grenki … Ste ju že prepoznali? Dahlova krokodila sta to, ki sta se odpravila v mesto, da bi si napolnila svoje želodčke. Ne bo se dobro končalo, vam povem …

Beti Hlebec; Bukla 138-139