Količina:

0


Znesek:

0,00

Čips in telenovele

Čips in telenovele
  • Redna cena:

    12,00 €

  • Popust:

    0,60 € (5%)

  • Spletna cena:

    11,40 €

  • Najboljša cena* v 30 dneh: 11,40 € (0%)

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Tretja knjiga priznanega in nagrajenega pisatelja in pesnika Dušana Marolta. Po dveh pesniških zbirkah se je podal v svet kratkih zgodb, v katerih pride do izraza ves njegov talent.

Zbirko 'Čips in telenovele' sestavlja 15 zgodb iz življenja običajnih ljudi, za katere se zdi, da so zapadli v nekakšno melanholijo, vendar samo na prvi pogled. Prigode prežema predvsem ljubezenska tematika v različnih situacijah in niansah. Junaki in junakinje pa tako ali drugače “triumfirajo”. Avtor se je trudil bralcu ponuditi možnost, da si specifične lastnosti in zaključke izriše sam.
Dovolj za telenovele? Odprite vrečko in ugriznite v realnost!

Mehka vezava, 13 x 20 cm, 95 strani.

“Prav lahko bi govorili o nekakšnih novodobnih črticah, ki predmeta pripovedi ne problematizirajo znotraj fabule, temveč ga kot problematičnega predstavijo s samim inkorporiranjem v lastno pripoved.” ~ Aljaž Krivec, Bukla

“V svoji preprosti in večinoma nezapleteni zgradbi zgodb se vsebina lepo prilega formi, v kateri je razvoj likov hiter, zamolčan med vrsticami ali pa skrit v praznini predzgodbe, ki jo sestavimo sami in jo priključimo izrečenemu.” ~ Tomaž Bešter, Konteksti

RECENZIJA BUKLA:

Po dveh pesniških zbirkah se nam avtor in knjižni urednik tokrat predstav­lja s kratkoproznim prvencem. Gre za razmeroma kratke (navadno 3–4 strani dolge) zgodbe, ki jih zaznamujejo izrazita poantiranost, jasna zasnova in pogosto razrešitev (ki v okviru zgodbe to morda sploh ni) v zadnjih stavkih pripovedi. Besedila so slogovno izrazito ekonomična, pripovedovalec nam ponuja le bistvene informacije, ki jih moramo poznati za potek zgodbe. Prav lahko bi govorili o nekakšnih novodobnih črticah, ki predmeta pripovedi ne problematizirajo znotraj fabule, temveč ga kot problematičnega predstavijo s samim inkorporiranjem v lastno pripoved. Po snovno-tematski plati je zgodbe mogoče razumeti kot izrazito nagnjene k »življenjskemu«, kot prikaze zakonov, ljubezenskih razmerij, spopadanja z boleznijo … vsem znana vprašanja, ki se pogosto zadržujejo v polju literarne odslikave.

(Aljaž Krivec; Bukla 140)