Količina:

0


Znesek:

0,00

Camino de Santiago (Angleščina)

THE WAY OF ST. JAMES

Camino de Santiago (Angleščina)
  • Redna cena:

    19,90 €

  • Popust:

    1,00 € (5%)

  • Spletna cena:

    18,90 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Knjiga je zapis osebnega doživetja avtorja, ki je opravil 3.000 km dolgo romanje k Sv. Jakobu v Santiago de Compostela iz rodnega kraja Lećevica pri Splitu. Pot je prehodil v štirih etapah in zanjo potreboval 83 dni. Pomenila mu je radost, srečo, veselje in globoko versko doživetje.

Vse težke trenutke na poti je doživljal kot dar in posvetitev njegovega romanja. Niso ga mogli ustaviti žulji preziral je vsako bolečino, ni ga žalostilo spoznanje, da je imel včasih za večerjo le kos posušenega kruha. Nobena težava ni mogla zmanjšati nežnosti, ki se je naselila v njegovo dušo. Camino je zanj pot na hrib, s katerega želi videti tisto, kar še ni spoznal.

Trda vezava, 16 x 24 cm, 346 strani.

RECENZIJA BUKLA:

"Kapetanović je že nekajkrat romal proti Santiagu, za tokratni projekt pa si je Camino omislil v malce drugačni, precej izvirni pohodni obliki. Do »konca sveta«, torej Finisterra, morske obale vzhodno od Santiaga de Compostele, se je odpravil prav od doma, iz hrvaške Lećevice, od koder je pot do Camina ter potem do konca romanja opravil v dveh etapah, ki sta skupaj nanesli 83 dni in skoraj tri tisoč kilometrov. Pričujoča knjiga je reportaža s tega pohoda (Kapetanović je s prijateljem pohod na več mestih opravil tako, da je bil po nekaj dni stacioniran na neki lokaciji, potem pa se je od tam vozil na posamezne etape) in je izjemno bogato oprem­ljena tudi s fotografskim gradivom (tega je prispeval njegov prijatelj, znani alpinist Stipe Božić). Rezultat je reprezentativna monografija, iz katere le sem ter tja zasije tudi spoznanje, da tak dolgotrajni pohod s seboj prinese tudi mnogo neprijetnosti in težav, ki jih lahko premaga le vzdržljiva in neustrašna oseba."

Samo Rugelj; Bukla 134-135