Ding dong zgodbe (Nagrada desetnica 2020) - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Ding dong zgodbe (Nagrada desetnica 2020)

Ding dong zgodbe (Nagrada desetnica 2020)
 • Ding dong zgodbe (Nagrada desetnica 2020)
 • Ding dong zgodbe (Nagrada desetnica 2020)
 • Redna cena:

  19,90 €

 • Popust:

  2,98 € (15%)

 • Spletna cena:

  16,92 €

 • ISBN:

  9789616970938

 • Avtor:

  Jana Bauer

 • Založba:

  KUD Sodobnost International

 • Datum izida:

  10.08.2018

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Čudaška in izjemno zabavna knjiga z namigi na znane pravljice vas ne bo pustila ravnodušnih. Zbirko kratkih pripovedi lahko berete z dveh strani, z deške in dekliške perspektive. Ob Ding dong zgodbah niti za hip ne boste zatisnili očesa. Opraviti boste morali z neotesanimi gusarji, speči torto za teto povodnega moža in s pesmijo premagati najbolj neustrašne viteze.

Ding dong zgodbe v ospredje postavijo otroka, ki v pripovedi hkrati nastopa kot poslušalec. Pripoved v drugi osebi v dvanajstih zgodbah potuje skozi pravljični svet. V zgodbicah nastopi šest domišljijskih junakov: čarovnica, gusar, vitez, nindža, povodni možiček in vesoljček. Vsaka zgodba se začne na enak način: pri vratih pozvoni domišljijsko bitje s takšno ali drugačno težavo.

S težavo, s katero se lahko spopade le otrok, poslušalec zgodbe. In se spopade, pogumno, prebrisano, učinkovito in z nespornim čutom za pravičnost. Zbirko zgodb odlikujeta trdna struktura in jezikovna izčiščenost. Domišljijsko bogato pripoved z izjemnim posluhom za detajle intonira iskriva duhovitost, avtorica pa pripovedi premišljeno gradi na situacijski in karakterni komiki.

Trda vezava, 15,5 x 21,5 cm, 105 strani.

O KNJIGI IZ MEDIJEV:
Rtvslo.si/kultura - www.rtvslo.si/...
Delo.si/kultura - www.delo.si/...
Vecer.com - www.vecer.com/...
Drustvo-dsp.si - drustvo-dsp.si/...

O AVTORICI:
Jana Bauer (1975), pisateljica in urednica, piše fantastično prozo za otroke, leta 2002 je izdala delo Izginjevalec čarovnic, 2006 V deželi medenjakov, 2011 Groznovilca v Hudi hosti, 2016 Groznovilca in divja zima, 2018 Ding dong zgodbe. Prevodi njenih del so izšli v Veliki Britaniji, na Hrvaške, na Poljskem, v Španiji, Litvi, Turčiji, Nemčiji, Srbiji in na Islandiji.
Avtorica je bila doslej trikrat nominirana za večernico, 2018 za delo Groznovilca in divja zima; 2012 za delo Groznovilca v Hudi hosti; 2003 za delo Izginjevalec čarovnic. Za nagrado desetnica je bila nominirana leta 2018 za delo Groznovilca in divja zima; 2012 za delo Groznovilca v Hudi hosti.