Ding dong zgodbe (Nagrada desetnica 2020) - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Zaradi izrednih razmer do preklica karantene ne omogočamo plačil po povzetju. Zaradi omejevanja širitve koronavirusa vas naprošamo, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Ding dong zgodbe (Nagrada desetnica 2020)

Ding dong zgodbe (Nagrada desetnica 2020)
 • Ding dong zgodbe (Nagrada desetnica 2020)
 • Ding dong zgodbe (Nagrada desetnica 2020)
 • Redna cena:

  19,90 €

 • Popust:

  1,00 € (5%)

 • Spletna cena:

  18,91 €

 • ISBN:

  9789616970938

 • Avtor:

  Jana Bauer

 • Založba:

  KUD Sodobnost International

 • Datum izida:

  10.08.2018

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Čudaška in izjemno zabavna knjiga z namigi na znane pravljice vas ne bo pustila ravnodušnih. Zbirko kratkih pripovedi lahko berete z dveh strani, z deške in dekliške perspektive. Ob Ding dong zgodbah niti za hip ne boste zatisnili očesa. Opraviti boste morali z neotesanimi gusarji, speči torto za teto povodnega moža in s pesmijo premagati najbolj neustrašne viteze.

Ding dong zgodbe v ospredje postavijo otroka, ki v pripovedi hkrati nastopa kot poslušalec. Pripoved v drugi osebi v dvanajstih zgodbah potuje skozi pravljični svet. V zgodbicah nastopi šest domišljijskih junakov: čarovnica, gusar, vitez, nindža, povodni možiček in vesoljček. Vsaka zgodba se začne na enak način: pri vratih pozvoni domišljijsko bitje s takšno ali drugačno težavo.

S težavo, s katero se lahko spopade le otrok, poslušalec zgodbe. In se spopade, pogumno, prebrisano, učinkovito in z nespornim čutom za pravičnost. Zbirko zgodb odlikujeta trdna struktura in jezikovna izčiščenost. Domišljijsko bogato pripoved z izjemnim posluhom za detajle intonira iskriva duhovitost, avtorica pa pripovedi premišljeno gradi na situacijski in karakterni komiki.

Trda vezava, 15,5 x 21,5 cm, 105 strani.

O KNJIGI IZ MEDIJEV:
Rtvslo.si/kultura - www.rtvslo.si/...
Delo.si/kultura - www.delo.si/...
Vecer.com - www.vecer.com/...
Drustvo-dsp.si - drustvo-dsp.si/...

O AVTORICI:
Jana Bauer (1975), pisateljica in urednica, piše fantastično prozo za otroke, leta 2002 je izdala delo Izginjevalec čarovnic, 2006 V deželi medenjakov, 2011 Groznovilca v Hudi hosti, 2016 Groznovilca in divja zima, 2018 Ding dong zgodbe. Prevodi njenih del so izšli v Veliki Britaniji, na Hrvaške, na Poljskem, v Španiji, Litvi, Turčiji, Nemčiji, Srbiji in na Islandiji.
Avtorica je bila doslej trikrat nominirana za večernico, 2018 za delo Groznovilca in divja zima; 2012 za delo Groznovilca v Hudi hosti; 2003 za delo Izginjevalec čarovnic. Za nagrado desetnica je bila nominirana leta 2018 za delo Groznovilca in divja zima; 2012 za delo Groznovilca v Hudi hosti.