Umetnost dirkanja v dežju - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Umetnost dirkanja v dežju

Umetnost dirkanja v dežju
 • Redna cena:

  24,00 €

 • Popust:

  1,20 € (5%)

 • Spletna cena:

  22,80 €

 • ISBN:

  9789616950008

 • Avtor:

  Garth Stein

 • Založba:

  Primus

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Presunljiva, tudi izjemno zabavna in spodbudna zgodba o družini, ljubezni, zvestobi in upanju. Čudovito stkan in očarljiv pogled na čudesa in nesmisle človeškega življenja...kot jih lahko izpove samo pes.

Enzo ve, da se razlikuje od drugih psov. Že od nekdaj se počuti skoraj človeški. Ne zmore sicer oblikovati besed, razume jih pa. Zelo dobro jih razume. Izobražuje se z gledanjem televizije, opazovanjem ljudi in pozornim poslušanjem besed svojega gospodarja, obetavnega dirkača Dennyja Swifta. Z njegovo pomočjo spozna, da v življenju, tako kot v dirkanju, ne gre le za hitrost. S tehnikami, ki so potrebne na dirkališču, lahko človek uspešno zvozi tudi skozi vse življenjske preizkušnje.

»Umetnost dirkanja v dežju ima vse: ljubezen, tragedijo, odrešitev, nevarnost in še – prav posebej – pasjega pripovedovalca Enza. Ta stara pasja duša nas lahko veliko nauči o tem, kaj pomeni biti človek. Knjiga me je navdušila.«
- Sara Gruen, avtorica romana Voda za slone

Mehka vezava, 22 x 14 cm, 222 strani.

RECENZIJA BUKLA:

"Dih jemajoča zgodba, tako živa in življenjska, da bralca že takoj na začetku prikuje med vrstice in ga omamlja vse do konca, je po eni strani nadvse preprosta, po drugi pa polna sporočil. O življenju, o našem načinu delovanja v njem, o naši biti. Glavni junak zgodbe je pes Enzo, ki ni navaden pes: v njem se je, kot razloži sam, udejanila človeška duša, zato lahko čuti kot človek, svet okrog sebe pa zaznava z opreznostjo štirinožca. Njegov gospodar Denny je uspešni dirkač, ki Enzu rad predvaja posnetke svojega dirkanja, zraven pa mu vsakokrat postreže obilo komentarjev.
Ti se ne navezujejo samo na Dennyjev najljubši šport, ampak nosijo v sebi predvsem odgovore na marsikatera človeška (samo)spraševanja. Vsestranski ustvarjalec Garth Stein, nekdaj tudi sam uspešen dirkač, bo s svojim delom navdušil vse, ki obožujejo preproste zgodbe z globljimi sporočili. Kot je, denimo, ta, da si je treba upati dirkati tudi v dežju. Dež je treba, kot nekoč Denny razloži svojemu Enzu, pač preprosto sprejeti in se mu prilagodit." - Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 97-98