Količina:

0


Znesek:

0,00

Denar in smisel življenja

Denar in smisel življenja
  • Redna cena:

    23,00 €

  • Popust:

    3,10 € (13%)

  • Spletna cena:

    19,90 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Ta izjemna knjiga z združitvijo antične in vzhodnjaške modrosti, praktične psihologije, poezije Sufijev, modrosti zena in kralja Salomona na edinstven način uči, da je bogastvo v nas – točno tam, kamor včasih pozabimo pogledati. Hrana, varnost, dom, družina, ljubezen, delo, zdravje, pa tudi strah, osamljenost, sovraštvo, obup, bolezen – z vsem je posredno ali neposredno povezan skupni imenovalec, denar. Denar, ki še zdaleč ni zgolj list papirja ali številka, izpisana na bančnem računu, temveč ima nešteto obrazov, pri vsem tem pa se premalokrat zavedamo, da smo mu jih nadeli sami. Je res sveta vladar ali morda le obstaja tudi drugačna pot?

Knjiga 'Denar in smisel življenja' je na eni strani zelo oprijemljiva, eksaktna in logična, saj obravnava živa ter aktualna vprašanja, po drugi strani pa je prava zakladnica modrosti, ki nas spomnijo, da obstaja še mnogo več. Denar ima zelo močan vpliv na kvaliteto življenja. Jacob Needleman ta vpliv pred nami razgrinja z izjemno jasnostjo in globino – ob branju se pravzaprav podamo na obsežno epopejo, ki nas vrne na začetek k izumu kovancev v bibličnih časih ter nam postopoma razkriva, kako je pričel denar človeka zaposlovati. S pomočjo številnih primerov in vpogleda v zgodovino smo z avtorjevo pomočjo naenkrat zmožni razumeti hipnotični vpliv, ki ga ima denar v današnjem času potrošniške družbe in negotovih življenjskih razmer.

Kako se rešiti vsakdanjih zaskrbljenosti in »težavnih obdobij«, povezanih z denarjem? Tako, pravi Jacob Needleman, da odkrijemo vlogo, ki jo ima denar v našem življenju, ter tako, da spoznamo tudi njegovo dejansko vrednost in na življenje pogledamo z drugega zornega kota. Knjiga Denar in smisel življenja nas usmeri k bivanju, ki nas razbremeni klišejev, iluzij in strahu za lastno varnost. Je edinstven vodnik za osebni razvoj, saj posreduje smernice, ki jih drugje le redko zasledimo, hkrati pa nam posreduje napotke in navdih, da krenemo po poti lastne suverenosti. Zaradi obilja vpogledov v ozadje iger z denarjem, ki jih razgrinja, knjiga prebuja izrazite občutke pomiritve in notranje moči.

Knjiga 'Denar in smisel življenja' sprašuje in osvetli pomembne življenjske vsebine:
- Zakaj se zdi tolikim ljudem denar najtrdnejša in najrealnejša stvar v življenju? Je to zaradi intenzivnih čustev, ki se nam zbujajo ob stiku z njim?
- Na čem pravzaprav temelji moč denarja?
- Kako doživljati in uporabljati denar?
- Kako doseči življenjsko stanje, kjer nas denar ne bo mogel usmerjati po svoje?
- Kakšno srečo ali zadoščenje v resnici občutimo ob posesti najrazličnejših predmetov?
- Kako pridobiti resnično bogastvo?
- Katere odločitve glede denarja običajno sprejemamo nezavedno in nagonsko?

Glede na to, kako globokim spremembam smo v zadnjem času priča in kako je s pomenom denarja prežeto celo naše življenje, je knjiga več kot dobrodošla popotnica za vse, ki želijo v prihodnost stopiti brez strahov, z globljim uvidom in razumevanjem vsega okoli nas in v nas. Razumevanje denarja je namreč bistvo razumevanja slehernega vidika našega življenja, z avtorjevo pomočjo pa imamo priložnost, da raziščemo dejansko moč denarja in skozi proces posledično spoznamo lastne šibke točke, predvsem pa notranjo moč, ki nam odpira vsa vrata do boljšega življenja.

Trda vezava, 15,0 x 22,5 cm, 246 strani.