Količina:

0


Znesek:

0,00

Intimnost: Zaupajte sebi in drugemu

Vpogledi v nov način življenja

Intimnost: Zaupajte sebi in drugemu
 • Redna cena:

  21,70 €

 • Popust:

  1,08 € (5%)

 • Spletna cena:

  20,61 €

 • ISBN:

  9789617033632

 • Avtor:

  OSHO

 • Založba:

  Primus

 • Datum izida:

  20.02.2019

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Eden od največjih duhovnih učiteljev 20. stoletja v Intimnosti deli svojo modrost o ustvarjanju ljubečih odnosov. Ali smo v današnjem času sploh še sposobni resnične intimnosti? Smo pripravljeni drugi osebi razkriti najgloblje občutke in ranljivosti?

Nežno in sočutno nas popelje k vpogledu v to, kaj pomeni pripravljenost za resnično intimnost, odprtost in medsebojno zaupanje. Pomaga nam tudi prepoznati, zakaj se tako zelo bojimo intimnosti, kako preseči te strahove, opustiti svoje obrambne mehanizme in podpreti odnos s še več odprtosti, iskrenosti in zaupanja. Knjiga spada v serijo Vpogledi v nov način življenja.

Mehka vezava, 14,0 x 22,0 cm, 270 strani. 

RECENZIJA BUKLA:

Osho, eden najvplivnejših sodobnih mis­tikov s svojo filozofijo in pogledom na svet še vedno, že skoraj 30 let po smrti, spreminja življenja posameznikov na bolje. V tem, v slovenščino sveže prevedenem priročniku, je Osho razmišljal o intimnosti. Najprej se je vprašal, ali smo v današnjem času sploh še sposobni iskrene intimnosti, ali smo s partnerji zmožni deliti najgloblje občutke? Ob tem moramo vzeti v zakup, da je avtor te besede zapisal pred več desetletji, pred težavami današnje (predvsem) mladine, ki se s Tinderjem in podobnimi, precej »neosebnimi« aplikacijami za iskanje partnerjev lovi v svetu ljubezni. Kljub temu lahko njegove misli apliciramo na naš vsakdan. Osho namreč smiselno nadgrajuje razlago; začeti moramo seveda na začetku, se pravi pri sebi. Opustiti moramo vse obrambne mehanizme, biti pristni, si prisluhniti in zaupati, sprejeti tako svojo kot partnerjevo potrebo po zasebnosti … potem pa lahko počasi začnemo razmišljati v dvojicah. Tako Osho vsekakor znova daje misliti.

(Vanja Jazbec, Bukla 147)

O AVTORJU:

Osho - Bhagwan Shree Rajneesh (1931-1990), razsvetljeni mojster in duhovni učitelj. Rodil se je v Indiji, že od ranega otroštva je bil uporen duh, ki je hotel resnico doživeti sam, namesto da bi pobiral znanje in prepričanja drugih. Po razsvetljenju v 21. letu starosti je dokončal univerzitetni študij in več let poučeval filozofijo na Univerzi v Jabalpurju. Prepotoval je Indijo, govoril na shodih, izzival ortodoksne verske voditelje na javnih polemikah in postavljal tradicionalna prepričanja pod vprašaj. Ob koncu 60. let je začel razvijati svojo tehniko dinamične meditacije. Sodobni človek, je dejal, je tako obremenjen z zastarelimi tradicijami preteklosti in stiskami sodobnega življenja, da mora najprej iti skozi globok očiščevalen proces in se šele potem lahko nadeja, da bo odkril brezmiselno, sproščeno stanje meditacije.

Živel je v Indiji, zaradi zdravstvenih težav se je preselil v ZDA, kasneje je bil zaradi nesoglasij z lokalnimi oblastmi zaprt in zaradi zdravstvenih težav izpuščen, da se preseli nazaj v Indijo, kjer je po štirih letih umrl. Po svetu je bilo ustanovljenih več kot 500 centrov njegovih privržencev. Njegovi govori učencem in iskalcem z vsega sveta so objavljeni v več kot 700 knjigah in prevedeni v več kot 30 jezikov. Mednarodna Oshojeva skupnost v Pooni v Indiji je največje svetovno središče za meditacijo in osebno rast.

»Nihče ni višji in nihče ni nižji, nihče ni večvreden, nihče manjvreden. Vsakdo je neprimerljivo edinstven.«
»Ko ste enkrat čisti in jasni, potem vidite neznansko ljubezen, ki se zliva k vam od vsepovsod.«