Količina:

0


Znesek:

0,00

Slowenologie: Leben und reisen im besten Land der Welt

Slowenologie: Leben und reisen im besten Land der Welt
  • Redna cena:

    19,00 €

  • Popust:

    0,95 € (5%)

  • Spletna cena:

    18,05 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

GERMAN TEXT:
Slowenologie ist Autobiografie, Sammlung von Essays und außergewöhnlicher Reiseführer. Verwendbar als Handbuch bei einem Slowenien-Besuch, aber genauso gut bequem zuhause lesbar, um einen tiefen und farbenfrohen Eindruck darüber zu bekommen, in diesem kleinen und bemerkenswerten Land Slowenien zu leben und zu reisen.

Dr. Noah Charney ist Professor für Kunstgeschichte mit Schwerpunkt auf Kunskriminalitat und internationaler Bestseller-Author. Er schreibt unter anderem für The Guardian und die Washington Post und wird wegen seiner flammenden Liebe für sein adoptieres Land als "Sloweniens größter Cheerleader" bezeichnet. Weitere Informationen finden Sie unter www.noahcharney.com oder Sie besuchen ihn auf Facebook.

Hard cover, 13,5 x 20,5 cm, 300 strani.

SLOVENSKI OPIS:
Slovenologija prinaša 38 bistroumnih in humornih zapisov izpod peresa Američana Noaha Charneyja, ki že vrsto let živi v Kamniku in od blizu opazuje lepote in bizarnosti dežele, v katero je, kot pravi, zaljubljen.

S pronicljivostjo znanstvenika in poetičnostjo umetnika avtor izrisuje koordinate kulturnega, družbenega in političnega življenja v podalpski deželi z živim občutkom za drobne detajle vsakdanjika. Tako med drugim beremo o lokalnih kulinaričnih dobrotah in nenavadnih vaških običajih, o pasivnem junaku slovenskega filma in živih legendah športa in poezije, pa tudi o arhitekturnih ikonah in zenu gobarjenja.
Knjiga združuje spominsko esejistiko z uporabnostjo vodiča, zato je bodo veseli tako obiskovalci, ki se bodo v naše kraje podali kot turisti, kot tudi domačini, ki bodo svoje navade in posebnosti uzrli skozi povsem drugačne oči.

Slovenologija bo skupaj z vodičem po deželi na voljo v izvirni angleščini, nemščini, v nekoliko prilagojeni različici pa tudi v slovenskem prevodu.

Trda vezava, 13,5 x 20,5 cm, 300 strani.

RECENZIJE:
»Morda bo zvenelo nenavadno, toda zame je Slovenija dežela priložnosti. Rad si zamišljam, da sem srednje velika riba v zelo majhni luži.«
-(Noah Charney v intervjuju za Delo).

»Ena od reči, ki sem se jih moral naučiti , je, da je približno zadnja reč, o kateri si želijo Slovenci pogovarjati zvečer ob pivu, njihovo delo. V mojih prejšnjih okoljih je bilo ravno nasprotno. Ljudje so se hoteli pogovarjati samo o tem, ker so bili tako navdušeni nad tem, kar počnejo. V Sloveniji se zelo malo ljudi počuti samouresničenih.«
-(Noah Charney v intervjuju za revijo Ona).

»Posebno nenavadne se mi zdijo nekatere vaše predstave o zdravju, ker sploh ne temeljijo na bioloških dejstvih. Prepričani ste recimo, da se boste prehladili , če stanovanje zapustite z mokro glavo. Za to v človeški biologiji ni znanstvenih dokazov.«
-(Noah Charney v intervjuju za Večer).

O AVTORJU:
Dr. Noah Charney (1979) je ameriški pisatelj, predavatelj in umetnostni zgodovinar, ki je doktoriral na temo arhitekture Jožeta Plečnika. Je avtor svetovne uspešnice, romana Tat umetnin (2007). Rojen je bil v New Havenu v Connecticutu. Potem ko je bival v številnih evropskih mestih, se je z družino ustalil v Kamniku. O sebi pove, da je Američan, ki se od nekdaj počuti bolj doma v Evropi.