Količina:

0


Znesek:

0,00

Avtobiografija jogija

Prevod originalne izdaje iz leta 1946

Avtobiografija jogija
  • Redna cena:

    27,90 €

  • Popust:

    1,40 € (5%)

  • Spletna cena:

    26,51 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Desetletja po izidu izvirnika leta 1946 je izšel nov prevod originalne izdaje Avtobiografija jogija, ki jo je napisal prvi indijski mojster joge Paramhansa Jogananda, čigar poslanstvo je bilo živeti in učiti na Zahodu. Leta 1920, ko je na svojem, kot ga je sam klical, 'duhovnem pohodu', prekrižaril Združene države, so njegovi poslušalci napolnili največje ameriške dvorane. Gre za edinstveno knjigo, ki je pomagala sprožiti in navdihovati duhovno revolucijo na Zahodu.

Zelo redko se zgodi, da prerok veličine Paramhanse Joganande, lastnoročno napiše poročilo o svojih življenjskih izkušnjah. Otroška odkritja, njegovi obiski svetnikov in indijskih mojstrov, leta učenja v ašramu njegovega učitelja in dolgo skrito učenje samouresničenja, vse to je postalo z njegovim zapisom dosegljivo zahodnemu bralcu. Sledilci različnih duhovnih poti so prepoznali 'Avtobiografijo jogija' kot mojstrovino duhovne literature. Knjiga pa je kljub vsej globini polna nežnega humorja, živih zgodb in praktične zdrave pameti.

Zapisi Paramhanse, obogateni s fotografijami vseh pomembnih ljudi, ki jim je v svoji knjigi namenil svojo pozornost, bralca peljejo skozi razburljivo, predvsem pa nenavadno življenje jogija, v katerem ne manjka čudežev in globokih duhovnih resnic, hkrati pa gre za pripoved človeka, ki se tako kot slehernik bori sam s seboj in tako ali drugače prenaša tegobe vsakdana. Tudi jogi Paramhansa Jogananda je bil na koncu koncev tudi človek iz mesa in krvi.

"Joganandine žive besede so me ponesle na njegova srečanja z duhovnimi velika-ni. Pri tem je nekaj drobtinic z bogato obložene duhovne mize padlo tudi name. Ta milost me je učila in zdravila na vseh ravneh. Vse, ki ste lačni duhovnih spoz-nanj, vabim, da se pridružite temu mističnemu, zdravilnemu popotovanju z Joga-nando."  - (Ana Plut, prevajalka)

Mehka vezava, 16,5 x 22,8 cm, 424 strani.

O AVTORJU:

Paramhansa Jogananda je bil prvi indijski mojster joge, čigar poslanstvo je bilo živeti in učiti na Zahodu. Leta 1920, ko je na svojem, kot ga je sam klical, 'duhovnem pohodu', prekrižaril Združene države, so njegovi poslušalci napolnili največje ameriške dvorane. Njegov začetek je bil resnično impresiven, njegov trajni vpliv pa še večji. Ta knjiga, ki je bila v izvirniku prvič izdana leta 1946, je pomagala sprožiti in navdihovati duhovno revolucijo na Zahodu.