Esej na maturi 2020, (MATURA 2020) - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Esej na maturi 2020

(MATURA 2020)

Esej na maturi 2020
 • Redna cena:

  13,00 €

 • Popust:

  0,65 € (5%)

 • Spletna cena:

  12,35 €

 • Avtor:

  Irena Avsenik Nabergoj, Janja Perko, Mihael Šorli

 • Založba:

  Intelego

 • Datum izida:

  26.05.2019

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Knjiga Esej na maturi 2020 je namenjena vsem, ki bodo v šolskem letu 2019/2020 pisali maturitetni esej, torej v prvi vrsti maturantom in maturantkam. Gre za študije dram, ki jih pišejo priznani avtorici in avtor dr. Irena Avsenik Nabergoj, Janja Perko, prof., in Mihael Šorli, prof.

Ker temeljno pripravo na pisanje maturitetnega eseja omogočata le poglobljeno branje predpisanih besedil (tako doma kot v šoli) ter njihova analitična, sintetična in vrednotenjska interpretacija pri pouku, je naloga tega priročnika v tem, da se tudi z interpretacijo drugih bralcev (morda celo bolj kvalificiranih) odprejo še nadaljnje možnosti za bralska soočanja, razmišljanja in kritična pretresanja.

Mihel Šorli dijake uvede v svet cankarjeve dramatike. Dr. Irena Avsenik Nabrgoj analizira vsa štiri dramska dela in jih primerja. V zaključku Janja Perko predstavi bistvene značilnosti maturitetnega eseja in podaja koristne napotke za njegovo pisanje. Navaja tudi zglede za razpravljalni in interpretativni esej. Pri zgledih nazorno razčleni navodila za pisanje in pojasni sistem točkovanja esejev na maturi.

Mehka vezava, 14 x 21 cm, 239 strani.