Moč različnosti: Vez med duševno motnjo, nadarjenostjo in genialnostjo, Vez med duševno motnjo, nadarjenostjo - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Moč različnosti: Vez med duševno motnjo, nadarjenostjo in genialnostjo

Vez med duševno motnjo, nadarjenostjo

Moč različnosti: Vez med duševno motnjo, nadarjenostjo in genialnostjo
 • Redna cena:

  24,90 €

 • Popust:

  1,24 € (5%)

 • Spletna cena:

  23,66 €

 • ISBN:

  9789617050189

 • Avtor:

  Gail Saltz

 • Založba:

  UMco

 • Datum izida:

  21.05.2019

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Že dolgo se sprašujemo, kako lahko nekateri posamezniki z različnimi duševnimi motnjami dosegajo zavidljivo visoko stopnjo produktivnosti in ustvarjalnosti; je to mogoče motnjam navkljub ali ravno zaradi teh motenj? Gail Saltz, briljantna psihiatrinja, psihoanalitičarka in avtorica odmevnih strokovnih knjig, v Moči različnosti raziskuje edinstvenost človekovih možganov in preučuje razmerje med motnjami, ki lahko predstavljajo oviro za uspešnost, in velikim potencialom, ki se skriva za njimi.

Avtorica profilira svetovno znane genije, ki so bili diagnosticirani z eno ali več možganskimi pomanjkljivostmi, vključno z učnimi težavami, disleksijo, motnjo aktivnosti in pozornosti, anksioznostjo, depresijo, bipolarno motnjo, shizofrenijo in avtizmom, ter prepričljivo pokaže, kako so ti svoje slabosti znali obrniti v prednosti. Z raziskovanjem njihovih življenjskih zgodb ponazarja, kako so specifični primanjkljaji na določenih delih možganov neposredno povezani z velikim potencialom in nadpovprečnimi ustvarjalnimi, umetniškimi, empatičnimi in kognitivnimi sposobnostmi.

Knjiga je mešanica strokovne študije in analiz različnih biografij ter prikaže usode genijev in vsakdanjih posameznikov, ki niso le kar najbolje izkoristili svojih pogojev, temveč so uspeli ravno zaradi njih. Z zavedanjem svoje drugačnosti so namreč bolj jasno opredelili področja zanimanja, razvili poti za uspešno delovanje in ustvarili okolja, v katerih so najbolje razvili svoje talente in medsebojne odnose.

Moč različnosti prinaša uvide tudi v to, kako pomagati mladim z različnimi duševnimi pomanjkljivostmi pri njihovem odraščanju in izkoriščanju individualnih potencialov.

»Natančna raziskava Gail Saltz, ki potrjuje, da so vsaki možgani različni.« – Andrew Solomon, avtor knjige Far from the Tree

Mehka vezava, 21 x 15 cm, 336 strani.

O AVTORICI:
GAIL SALTZ je priznana ameriška psihiatrinja in psihoanalitičarka z dolgoletno prakso, izredna profesorica na newyorški prezbiterijanski bolnišnici Weill-Cornell in psihoanalitičarka na Psihoanalitičnem inštitutu. Priznana je kot kolumnistka, redno piše za The New York Times, ob tem pa je avtorica odmevnih strokovnih knjig, saj deluje na področju psiholoških in duševnih motenj, zlasti tistih, ki se nanašajo na čustveno počutje žensk, medsebojne odnose in duševno zdravje, kot so Postati resničen: kako premagati izgovore, ki nas zavirajo (Becoming Real: Defeating the stories we tell ourselves that hold us back) in Anatomija skrivnega življenja: psihologija življenja v laži (Anatomy of a Secret life: The psychology of living a lie).
Moč različnosti je njena najnovejša knjiga in prvi prevod v slovenščino.

RECENZIJA BUKLA:
Eno od ključnih vprašanj sodobne nev­rologije in psihiatrije je, ali so mož­gani različni oz. ali njihovo različno delovanje lahko povzroča različne duševne motnje. Seveda ne gre samo za negativne plati, saj nekateri posamezniki z diagnosticiranimi duševnimi motnjami dosegajo zavidljivo visoko stopnjo produktivnosti in ustvarjalnosti na različnih področjih. Je to mogoče motnjam navkljub ali ravno zaradi njih? Gail Saltz, briljantna psihiatrinja, profesorica, psihoanalitičarka in avtorica odmevnih strokovnih knjig, v Moči različnosti raziskuje edinstvenost posameznikovih možganov in preučuje razmerje med motnjami, kar lahko predstavlja oviro za uspešnost, in velikim potencialom, ki se skriva za njimi.

Avtorica profilira svetovno znane genije, ki so bili diagnosticirani z eno ali več možganskimi pomanjkljivostmi, vključno z učnimi težavami, disleksijo, motnjo aktivnosti in pozornosti, anksioznostjo, depresijo, bipolarno motnjo, shizofrenijo in avtizmom, ter prepričljivo pokaže, kako so ti svoje slabosti znali obrniti v prednosti. Z raziskovanjem njihovih življenjskih zgodb ponazarja, kako so specifični primanjkljaji na določenih delih možganov neposredno povezani z velikim potencialom in nadpovprečnimi ustvarjalnimi, umetniškimi, empatičnimi in kognitivnimi sposobnostmi. Knjiga Moč različnosti je mešanica strokovne študije in analiz različnih biografij ter prikaže usode genijev in vsakdanjih posameznikov, ki niso le kar najbolje izkoristili svojih danosti, temveč jim je uspelo prav zaradi njih.

Z zavedanjem svoje drugačnosti so namreč bolj jasno opredelili področja zanimanja, razvili poti za uspešno delovanje in ustvarili okolja, v katerih so najbolje razvili svoje talente in medsebojne odnose. Moč različnosti tako prinaša tudi uvide, kako pri odraščanju in izkoriščanju lastnih potencialov pomagati mladim z različnimi duševnimi pomanjkljivosti, in je zato pomemben prispevek pri raziskovanju delovanja človeških možganov.

Renate Rugelj, Bukla 148