Količina:

0


Znesek:

0,00

Razmerja: Kratke zgodbe

Razmerja: Kratke zgodbe
  • Redna cena:

    22,00 €

  • Popust:

    1,10 € (5%)

  • Spletna cena:

    20,90 €

  • Najboljša cena* v 30 dneh: 20,90 € (0%)

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

11 kratkih zgodb, ki kažejo na dinamiko odnosov, ki so značilni v današnjem času. Sindrome površnosti, hitenja, odtujenosti, igranja vlog, pomerjanja moči, nastopaštva, zlaganosti ... opazimo povsod. Tudi v odnosih je danes zelo redko srečati nekoga, ki je zadovoljen, izpolnjen in srečen v odnosu s partnerjem. Ob tem se poraja vprašanje, kaj vse vpliva na nas, da smo vse bolj odtujeni drug od drugega in kako lahko to spremenimo? Saj si vsi želimo resnične intimnosti, čustvene varnosti, ljubeče podpore, odprtosti in usklajenosti. Ali je tehnološki razvoj tisti, ki nas je prevzel in odtujil od naše resnične narave?

Čeprav, kako hecno spet, si vsi želijo ljubezni in intimnosti. A se ne zmorejo odkriti, pokazati, kakšni so, ne pred seboj, kaj šele pred drugim. Ker so lahko zavrnjeni, ko jih bo drugi ugledal v njihovi pravi luči. Kakšna škoda. Časa. Energije. Zapravljene možnosti življenja. Zapravljeno življenje. Ljubezen pride. Postoji. Je. Čaka. In če je ne znaš negovati, ne ujeti, gre. No, gre tako in tako zmeraj. Takšna je. Zato, ko jo začutiš nekje, da je, da je prišla, se ji pokloni. Razgali se. Ne trudi se je ujeti. Samo glej jo, neguj. Skrbi zanjo tako, da bo vselej svobodna. In morda bo tako ostala trenutek dlje. To so zgodbe različnih moških in žensk, ki nam pripovedujejo o svojih ljubezenskih razmerjih. Napakah. Lekcijah. O tem, kakšni so lahko bližnji odnosi, ko ne prepoznamo svoje vrednosti, ko se ne spoštujemo.

To so zgodbe, ki jih je napisalo življenje. Zgodbe moških in žensk, ki so se iskali. Ki so iskali sebe. Nekoga, ki bi jih ljubil, ker niso zmogli ljubiti sebe. Ki so iskali druge le zato, da jim ne bi bilo treba najti sebe. Nekateri so se našli, drugi se niso. Zgodbe o ženskah in moških, ki se iščejo. To so zgodbe nas samih.

Mehka vezava, 14,0 x 22,0 cm, 181 strani.

O AVTORICI:

Damjana Bakarič je univ. dipl. komunikologinja, novinarka, pisateljica, publicistka, predavateljica ter avtorica knjižne uspešnice Na tesnobi in knjige Na boljše. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Zagovornica počasnega življenja in promotorka dobrega počutja ter duševnega zdravja. Strastna knjigoljubka, ki prisega tudi na terapijo prek knjig. Lahko jo spremljate na njenem blogu www.berem.si; njene vloge brez dlake na jeziku, v katerih spregovori o najpomembnejših človeških temah, pa na njenem kanalu www. youtube.com/user/MsDamjana.

RECENZIJA BUKLA:

Vsestranska Damjana Bakarič je angažirana novinarka, publicistka, urednica, predavateljica ter avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi in Na boljše, po poti katerih gre tudi njeno najnovejše delo, zbirka kratkih zgodb o razmerjih in igricah, ki se jih gredo pari, ki, milo rečeno, ne bi smeli biti skupaj. Zanimivo, kako, kot avtorica napiše v uvodniku, ta razmerja imenujemo ljubezenska razmerja, saj med njimi v resnici ljubezni ni. Gre za odvisniška, (samo)uničujoča razmerja, ki prizadenejo oba partnerja in prepogosto še preostale družinske člane, nemalokrat otroke, ki se ujamejo na sredini. Kako daleč lahko gre, ne ljubezen, ampak obsesija po eni osebi, kako daleč lahko privedeta posesivnost in nezrelost, kakšne rane zadajo te uničujoče zveze in kako osebe, ki imajo narcisoidno motnjo, najdejo pogosto že iz otroštva ranljive ljudi, nad katerimi se potem izživljajo, opisuje nabor teh enajstih zgodb, ki bodo pretresle bralce in jih pripravile k razmisleku o lastnih razmerjih. (Vanja Jazbec, Bukla 149)