Količina:

0


Znesek:

0,00

Izginuli - MV

Izginuli - MV
  • Redna cena:

    13,99 €

  • Popust:

    3,99 € (29%)

  • Spletna cena:

    10,00 €

  • Najboljša cena* v 30 dneh: 10,00 € (0%)

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Prodajna uspešnica Washington Posta, Wall Street Journala in Amazon Charts! Preberite mnenja o knjigi na portalu Goodreads >>
Zasebna preiskovalka Jessica Shaw je vajena anonimnih prijav. A ko prejme fotografijo triletne deklice, ki so jo pred petindvajsetimi leti ugrabili v Los Angelesu, jo pretrese spoznanje, da je ta deklica ona sama.

V želji po odgovorih se odpravi v mračne predele LA-ja. Ko izve, da so njeno biološko mamo umorili tisto noč, ko so njo ugrabili, se Jessica odloči, da bo prišla primeru, na katerega je policija pozabila, do dna. Medtem se Jason Pryce, kriminalist LAPD, znajde sredi burne preiskave umorjene študentke, ki se je preživljala kot prostitutka. Jason in Jessica se srečata po naključju, vendar ona kmalu ugotovi, da Pryce nekaj skriva – nekaj o preteklosti njenega očeta in o smrti njene mame. 
Da bi razrešila primer materinega umora in lastnega izginotja, mora globoko v preteklost po davno zakopane skrivnosti. Toda bolj ko prodira v globine sveta izginulih in bolj ko se bliža resnici, bolj jo ovija tesnoba in vse težje diha. 

"Lisa Gray je s tem romanom kot eksplozija odjeknila v svetu literature, njena osupljiva protagonistka Jessica Shaw, ki spominja na Jacka Reacherja Leeja Childa, pa zada pošten udarec." - Robert Dugoni 

Prelistajte prvih 20 strani knjige: izginuli.pdf

Mehka vezava, 12,5 x 19,0 cm, 312 strani.

RECENZIJA BUKLA:

Izginuli je prvenec in obetajoč štart nove serije kriminalnih trilerjev (drugi del je v izvirniku izšel pred kratkim) z zasebno preiskovalko Jessico Shaw v glavni vlogi. Ta potuje po državi od primera do primera in išče izginule ljudi. Toda nekega dne na spletni strani za pogrešane osebe zagleda fotografijo sebe kot triletnega otroka. Pogrešana naj bi bila od noči, ko so pred petindvajsetimi leti umorili njeno mater. Odkritje jo pretrese – je njeno celotno življenje laž? –, za dejstva ne more povprašati nikogar (njen oče, če je bil to sploh oče, je preminil pred dvema letoma, matere ni poznala), tako da se odpravi v manj ugledno sosesko Los Angelesa, kjer naj bi do usodnega dne živela kot deklica.

Sočasno spremljamo zgodbo detektiva Prycea, ki raziskuje umor zgledne študentke, ki je na skrivaj delala kot prostitutka. Obenem postaja jasno, da Pryce v sebi nosi veliko skrivnost … Kompakten triler s hitrim tempom skorajda od strani do strani dodaja in razkriva nova spoznanja, tako da je knjigo težko odložiti pred koncem. Sicer roman na trenutke deluje nekoliko obrtniško, a Jessicin primer pogrešane osebe, ko je pravzaprav stranka sami sebi, bralca posrka vase, hkrati pa je njen lik samozadostne in žilave ženske, ki ni brez pomanjkljivosti (pogosto jo spremljamo s kozarcem viskija v rokah) izdelan tako, da trdno nosi vlogo glavne junakinje.

(Aleš Cimprič, Bukla 151)