Količina:

0


Znesek:

0,00

Biti mojstrski!

Sandi Murovec

Biti mojstrski!
 • Biti mojstrski!
 • Biti mojstrski!
 • Biti mojstrski!
 • Biti mojstrski!
 • Biti mojstrski!
 • Redna cena:

  28,50 €

 • Popust:

  4,50 € (16%)

 • Spletna cena:

  24,00 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Knjiga 'Biti mojstrski!' Je nekoliko drugačna knjiga o smučanju. Ne ker bi v njej razkrival zmagovalno recepturo, temveč in predvsem zato, ker vam bom skušal predstaviti drugačen pogled na tisto, kar razvoj sodobnega alpskega smučanja prinaša vsak dan. Ciljne skupine: začetniki, dobri smučarji, odlični smučarji, vrhunski smučarji, trenerji, učitelji smučanja, pedagogi, tekmovalci mlajših kategorij, tekmovalci starejših kategorij, starši itd.

Povedano z drugimi besedami – smučanje se razvija brez prestanka, na vsakem koraku in vsakič na nekoliko drugačen način. Pri tem ni nikakršnih izjem, ne v tekmovalnem ne v rekreativnem pogledu! Nisem prepričan, da se tega zavedajo vsi, vendar ostajam optimist. Vseeno si zapomnite: Učenje smučanja je potovanje, ne cilj!

Zaradi večje prepričljivosti in lažjega dojemanja podanih informacij vas skozi večji del vsebin popeljem na osnovi primerov iz lastne prakse. Predstavljam številne probleme in rešitve pri treningu sodobne smučarske tehnike in smučanja nasploh. Ustrezno razumevanje trenažnih procesov in vsebin po mojem prepričanju predstavlja enega glavnih ključev do uspeha.

O svojem prefinjenem dojemanju tehnike in njenih podrobnosti, ki očem povprečnega opazovalca največkrat ostanejo skrite, v enem od poglavij spregovori tudi Tina Maze – naša najuspešnejša tekmovalka vseh časov in smučarka, s katero sem v času njene samostojne poti sodeloval kot osebni demonstrator. Vse njene izjave so citati, povzeti iz filma 7 do uspeha (angl. 7 to Heaven), v katerem skupaj analizirava najpomembnejše »skrivnosti« izpeljave vrhunskih zavojev. Poimenovala sva jih kar sodobni smučarski aksiomi.

Prepričan sem, da bo knjiga dobrodošla pomoč mnogim športnikom, smučarskim navdušencem, učiteljem in trenerjem smučanja, tekmovalcem pa bo morda pomenila bližnjico do boljšega razumevanja in nadgradnje njim lastne tehnike. Naj takoj poudarim, da kljub številnim uspešnim izkušnjam čarobna zmagovalna formula ne obstaja, tudi v tej knjigi je ne boste našli; obstajajo le bolj in manj uspešne poti.

In še presenečenje! Ker so osnove športnega treniranja enake, ne glede na športno zvrst, boste v enem od poglavij srečali mojo dobro prijateljico, najboljšo slovensko plavalko Saro Isakovič. Ne le da je kot nosilka srebrne olimpijske medalje dokazano vrhunska športnica, Sara je na ameriški univerzi Berkeley tudi uspešno diplomirala iz psihologije športa. Povabil sem jo k sodelovanju in z velikim veseljem se je odzvala. V poglavju Strahovi in pričakovanja z vami deli svoje izjemne izkušnje.

Za širšo uporabnost knjige sem celotno vsebino zasnoval kot nekakšen preplet različnih poglavij, med katerimi posebej izstopajo tri:
- Sodobni smučarski aksiomi,
- Sistem UPS: direktna pot učenja sodobne smučarske tehnike in
- Učenje tekmovalne tehnike mlajših kategorij.

Trda vezava, 23,6 x 17,5 cm, 123 strani.

O KNJIGI SO DEJALI:

„Vsebine so izjemno sodobne, široke in predvsem vrhunsko opisane, zato bodo uporabne tako za učenje začetnikov kot treniranje vrhunskih tekmovalcev, od otroških kategorij do odraslih smučarjev, posameznikov in skupin. Avtor s svojim delom na terenu, izjemnimi izkušnjami in tekočim znanjem, brez zadržkov odkriva novosti, opozarja na spremembe in vse skupaj uspešno prenaša v celotno razvojno piramido. Lahko zapišem, da je Muri eden redkih strokovnjakov, ki se neprestanega razvoja vsega, kar je povezanega z alpskim smučanjem, tudi dejansko zaveda!“ - Filip Gartner, dolgoletni trener vrhunskih tekmovalcev Svetovnega pokala

„Bogato znanje, kreativnost in pogum, so ključne besede s katerimi lahko zaokrožim svoje misli in uvod v pričujočo knjigo, ki nosi pomenljiv naslov “Biti mojstrski!”. Vsebinsko bogata zbirka strokovnih napotkov, s koristnimi prispodobami in poimenovanji smučarskih storitev, bo učiteljem, trenerjem smučanja in tudi širši javnosti, nedvomno v veliko pomoč pri odkrivanju novih dimenzij razumevanja tekmovalnega smučarskega športa.“ - dr. Blaž Lešnik, Predsednik in direktor ZUTS Slovenije

MEDIJSKE OBJAVE:

- www.rtvslo.si/... - Čudovita resnica o strahu: zbeži vsakič, ko mu prideš nasproti >>
- www.gorenjskiglas.si - Biti mojstrski >>