Asketska razprava o duhovnem spoznanju in razločevanju, Razdeljena na 100 poglavij o duh.spoz. - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Asketska razprava o duhovnem spoznanju in razločevanju

Razdeljena na 100 poglavij o duh.spoz.

Asketska razprava o duhovnem spoznanju in razločevanju
 • Redna cena:

  12,00 €

 • Popust:

  0,60 € (5%)

 • Spletna cena:

  11,40 €

 • ISBN:

  9789617011791

 • Avtor:

  Diadoh iz Fotike

 • Založba:

  KUD Logos

 • Datum izida:

  14.10.2019

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

O Diadohu iz Fotike (pribl. 400–486) se ni ohranilo mnogo podatkov. Bil je škof v mestecu Fotike (Fotiki) v starem Epiru, pokrajini na severozahodu Grčije. Udeležil se je znamenitega kalcedonskega cerkvenega zbora leta 451.

Njegovi duhovni spisi, ki so se ohranili, predstavljajo samosvojo strujo vzhodnokrščanske duhovnosti, ki je v naslednjem tisočletju postala izjemno vplivna: v njej srečamo izrazit poudarek na občutenosti duhovne izkušnje in notranji tišini, ki je za to občutenost nujen pogoj. Nikodem Hagiorit, ki je Diadohove spise vključil v znamenito Filokalijo, je o Diadohu zapisal: »Da je bil moder mož, sijajen v delovanju in motrenju, se lahko pouči, kdorkoli to želi, če prebere razprave, ki so se nam ohranile in jih je napisal odlično, z ljubeznijo do modrosti, ki izhaja iz dolgotrajne izkušnje.«

Delo je prevedla Jasna Hrovat, uvaja pa ga spremna beseda Oliverja Clémenta (1921-2009), francoskega pravoslavnega teologa in enega največjih poznavalcev Diadohove misli.

Trda vezava, 12,5 x 20 cm, 143 strani.