Količina:

0


Znesek:

0,00

Umirjena družina: Sedem sestavin za preprosto življenje

Umirjena družina: Sedem sestavin za preprosto življenje
  • Redna cena:

    24,99 €

  • Popust:

    1,25 € (5%)

  • Spletna cena:

    23,74 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Sedem sestavin za preprosto življenje z otroki. Knjiga opisuje posamezne sestavine, s katerimi boste lahko sami korak za korakom izstopili iz stresa in naglice ter po načinu umirjene družine skupaj s svojimi otroki zaživeli pristneje, pozorneje ter predvsem mirneje.

Hitro še obesiti perilo, medtem ko si najstarejši - upajmo - že obuva čevlje. Prepozno bova prišla k  telovadbi. Nič ne pomaga, perilo je treba obesiti, da bo zgodaj zjutraj na voljo, in ... »Ali ga je že kdo drug? Zakaj moram to vedno storiti jaz?« Hopla, še vrečo s smetmi nataknem na zapestje in hitro  pogledam, ali je štedilnik izklopljen ...

Ste se tudi sami znašli v začaranem krogu nenehnega hitenja, izčrpanosti in stresa, medtem ko v diru krmarite med zahtevami vašega poklica in družine? Se vam dozdeva, da vaše življenje v mešanici sodobnega hitenja in skrbi za lastne otroke vse prepogosto teče mimo vas? Si želite mirnejšega življenja, ne da bi pri tem morali žrtvovati nekaj, česar sami ne bi želeli?

Knjiga ne ponuja nikakršnih končnih receptov, saj so ti vselej odvisni od individualnih potreb vsake družine, temveč posamezne sestavine, s katerimi boste lahko sami korak za korakom preobrnili svoje življenje in po načinu umirjene družine skupaj s svojimi otroki zaživeli pristneje, pozorneje ter predvsem mirneje. Naše odločitve določajo našo usodo. To, za kar smo se odločili, postane naša realnost. Vse, kar vam avtorici v knjigi predlagata, je usmerjeno na počasnost, pozornost in pristnost. Za naglico, stres in za to, da namesto nas odločajo drugi, namreč ne potrebujemo nobene knjige.

"Časovni pritisk, pretirana aktivnost in iluzija samooptimizacije vodijo v številnih družinah do neverjetnega stresa - tudi pri nas! Ljubimo pralne stroje in pametne telefone in smo od časa do časa hvaležni za možnosti, ki nam jih nudi sodobna medicina. Želimo biti točni na predavanjih. Kljub temu pa želimo svojemu malčku pustiti dovolj časa, da si ogleda hrošča; vedno hočemo biti na voljo tudi starejšim otrokom, ko potrebujejo pogovor. Ali lahko razrešimo to dilemo in uglasimo svoje življenje?"

Mehka vezava, 14,5 x 23 cm, 174 strani.

KNJIŽNO KAZALO:

SEDEM SESTAVIN
Ljubezen
Narava
Pozornost
Skupnost
Viri
Znanje
Čarobnost

UMIRJENA VAS
Srečevanje
Poslavljanje
Oproščanje
Prošnja za pomoč
Zgodba dneva
Skupno čiščenje
Povabilo
Angažiranje
Gojenje odnosov
Ognjišče
Prosti delci
Nakupovanje

UMIRJENA NARAVA
Nekoč
Veter in vreme
Čutiti zemljo
Umazanija
Življenjski cikli
Zeliščarstvo
Majhne domače živali
Poimenovanja
Zemeljska umetnost
Ogenj
Kruh na palici
Bakle
Pomivanje in igranje z vodo
Sprehodi in igre
Pogovor z živalmi

UMIRJENO ŽIVLJENJE Z DRUŽINO
Odhod v posteljo
Umivanje zob
Skupno obedovanje
Kopanje
V vlogi psa
Seznami
Zamuditi avtobus
Biti korak pred drugimi
Prevzemanje odgovornosti
Igre prevzemanja moči
Postaviti svet na glavo
Tekmovanje v grdih besedah
Brez pritiska ni protipritiska
Vlak oblačenja
Umivanje las
Pustiti otroke pri miru
Večerni in jutranji krog
Potrebno ali ne