Beckomberga - Oda moji družini (fabula 2020), FABULA 2020 - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Zaradi izrednih razmer do preklica ne omogočamo plačila po povzetju. Zaradi omejevanja širitve koronavirusa vas naprošamo, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartica, PayPal).
Količina:

0


Znesek:

0,00

Beckomberga - Oda moji družini (fabula 2020)

FABULA 2020

Beckomberga - Oda moji družini (fabula 2020)
 • Cena:

  10,00 €

 • ISBN:

  9789612846138

 • Avtor:

  Sara Stridsberg

 • Založba:

  Beletrina

 • Datum izida:

  19.01.2020

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Roman Beckomberga s podnaslovom Oda moji družini se odvija predvsem v Beckombergi, psihiatrični bolnišnici v okolici Stockholma, kjer se zdravi prijeten, duhovit in priljubljen Jimmie, ki se je že večkrat skušal ubiti. Nekega dne mu bo uspelo z viskijem poplakniti pest tablet in zaplavati v Atlantik, pove svoji hčeri Jackie, ki je kot najstnica veliko časa preživljala pri njem v bolnišnici. Beckomberga je nežna in lirična pripoved o družini, odraščanju, žalosti in odvisnosti ter razumevanju sveta, ki mu je blizu spoznanje, da je najmočnejša ljubezen lahko tudi tista, ki nas najbolj obteži.

Mehka vezava, 18 x 11 cm, 348 strani.

»S tem romanom si je Sara Stridsberg zagotovila mesto med najboljšimi švedskimi avtoricami in avtorji.« - Svenska Dagbladet

»Kogar ta roman ne bo prevzel, ne more doumeti jezikovne odličnosti – in ima najverjetneje tudi srce iz kamna.« - Arbetarbladet

O AVRORICI:

Sara Stridsberg (1972) je ena najboljših sodobnih švedskih pisateljic, uveljavljena tako doma kot v tujini. Letos je bila nominirana za mednarodno nagrado Man Booker, za roman Beckomberga. Oda moji družini pa je leta 2015 prejela nagrado Evropske unije za književnost ter več uglednih švedskih literarnih nagrad. Leto pozneje je postala najmlajša članica Švedske akademije in šele deseta ženska v zgodovini, ki ji je uspelo prodreti v to institucijo, vendar pa je že čez dve leti iz nje protestno izstopila. Njen roman Valerie je bil po mnenju združenja sto kritikov izbran za najboljši švedski roman desetletja. Beckomberga. Oda moji družini, ki so jo švedski kritiki označili za Čarobno goro našega časa, je bila doslej prevedena v skoraj trideset jezikov in je prvi slovenski prevod dela Sare Stridsberg.