Ti je smešno, da mi je ime Donald? - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Ti je smešno, da mi je ime Donald?

Ti je smešno, da mi je ime Donald?
 • Redna cena:

  19,90 €

 • Popust:

  1,00 € (5%)

 • Spletna cena:

  18,91 €

 • ISBN:

  9789612772475

 • Avtor:

  Ahmed Burić

 • Založba:

  Goga

 • Datum izida:

  17.04.2020

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Vabljeni ste na vožnjo z Ahmedom Burićem in zgovornim taksistom Donaldom. Veteran vojne za Sarajevo, Donald Meerbach, v sočnem monologu preskakuje iz anekdote v anekdoto, prek min, snajperjev, do pariške bolnice. Donald pripoveduje tudi o srečnejšem povojnem času, ko si ustvari družino, donosno podjetje in vse bolj ugotavlja, da živi v mestu, ki pravzaprav ni več njegovo.

A glavni junak knjige ostaja jezik – duhovit sarajevski govor, poln besednih iger. Bolj kot zgodovinska resnica pripovedovalca zanima zgodba in globlja resnica o človeški naravi, ki proseva iz nje.

Trda vezava, 13,5 x 20,5 cm, 146 strani.

"To je neizprosen portret ljubljenega, a smrtno ranjenega mesta, prvoosebna pripoved vojnega veterana Donalda Meerbacha, po očetu Nemca, a Sarajevčana, katerega življenje je, kakor se za Sarajevčana tudi spodobi, nepretrgan niz tragikomičnih zgodb, ki jih Donald v dolgi, pijanski noči pripoveduje pisatelju. V Donaldovih zgodbah se Sarajevo in vojna neprestano preigravata. Donald je glas vojne in je glas Sarajeva." - Goran Vojnović, Dnevnik

"Burić se nam skozi Donalda predstavi kot človek, ki je odkril, da je o vojni mogoče pisati zgolj tako, da pišeš proti vojni. Ti je smešno, da mi je ime Donald? je prelep protivojni roman." - Ervin Hladnik Milharčič (iz spremne besede)