Količina:

0


Znesek:

0,00

Snoopy: Zamaskirani heroj

Snoopy: Zamaskirani heroj
 • Snoopy: Zamaskirani heroj
 • Snoopy: Zamaskirani heroj
 • Redna cena:

  19,99 €

 • Popust:

  1,00 € (5%)

 • Spletna cena:

  18,99 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Nova zbirka najuspešnejšega stripa vseh časov! Priljubljena druščina Snoopyja in njegovih prijateljev Arašidkov se je združila v povsem novi zbirki te cenjene stripovske serije! Z mešanico novih zgodb in nedeljskih stripov Charlesa Schulza vas bo ta knjiga zopet opomnila, zakaj so Arašidki v svetu sprejeti s takšnim navdušenjem.

Od dolgoletnih navdušencev pa do mladih bralcev, ki se prvič srečujejo z Arašidki - prav vsem se bodo vtisnili v spomin priljubljeni liki Snoopy, Woodstock, Linus, Lucy, Pigpen, Schroeder in seveda dobri stari Charlie Brown!

O velikanski uspešnosti stripa zelo zgovorno pričajo podatki o branosti in prodaji, o nagradah in priznanjih. Naj vam natrosimo le nekatere:
- »Peanuts« oziroma Arašidki je najuspešnejši strip vseh časov, v Guinnessovo knjigo rekordov je vpisan kot prvi strip, ki ga je objavilo več kot 2000 časopisov.
- Strip izhaja v 75 državah in v najrazličnejših jezikih, vključno s kitajščino in latinščino.
- 2. oktobra 1950 je izšel prvi strip, odtlej je Charles M. Shulz neprekinjeno risal in pisal tekste in nabralo se je 17500 sličic.
- Charles M. Schulz je bil neizmerno bogat, saj so mu Arašidki na leto prinašali od 20 do 30 milijonov dolarjev, 80% od tega iz avtorskih pravic. Bil je peti najbogatejši Američan.
- Arašidki so bili uprizorjeni v številnih celovečernih filmih in štiridesetih krajših risankah, kar jim je pridobilo še dodatne milijone ljubiteljev.
- Na Brodwayu so dolga leta uprizarjali musical »You're a Good Man, Charlie Brown«. V letu 1999 so predstavo obnovili in prejela je prvo nagrado za ponovno uprizorjene predstave.
- Poleg stripa in filmov veliko podjetij proizvaja izdelke z liki slavnih Arašidkov, igrače, igre, oblačila itd.
- Snoopy celo na Luni ni neznan. Astronavti Apolla 10 so leta 1969 poimenovali svoj komandni modul »Charlie Brown« in lunarni modul »Snoopy«.
- Shulzovi Arašidki so bili razstavljeni v najbolj eminentnih svetovnih galerijah de-nimo v pariškem Louvru, v Benetkah, v Rimu ...

Trda vezava, 26,0 x 17,0 cm, 96 strani.

O STRIPU SO DEJALI:
»Schulzeva prisotnost se s Snoopyjem še vedno čuti v (teh) novih zgodbah.« - USA Today
»... ravno prava mešanica starega in novega ... se drži duha Schulzevega dela.« - Comic Book Resources
»... se poklanja klasikom ter spoštljivo ustvarja nekaj novega in zabavnega.« - IGN

O AVTORJU:
Oče Snoopyja Charles M. Schulz se je nekoč opisal, kot da je »rojen za risanje stripov«. Rodil se je v Minneapolisu, kjer mu je njegov stric pri zgolj dveh dneh starosti dal vzdevek »Sparky« po Sparku Plugu, konju iz stripa Barney Google. Celo otroštvo si je z očetom delil strast do istega nedeljskega jutranjega rituala, to je branja stripov. Schulzev prvi večji uspeh se je zgodil po služenju vojaškega roka v drugi svetovni vojni, leta 1947, ko je časopisu St. Paul Pioneer Press prodal svoj prvi strip Li'l Folks. Leta 1950 se je sestal z United Feature Syndicate in 2. oktobra istega leta je strip Peanuts, kot ga je poimenoval omenjeni sindikat, debitiral v sedmih časopisih. Charles Schulz je umrl v mestu Santa Rosa v Kaliforniji februarja 2000, le nekaj ur, preden je v nedeljskem časopisu izšel njegov poslednji izvirni strip.